Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένας Πρίγκιπας προκαλεί πανικό με τη Bugatti Divo (+video)

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένας Πρίγκιπας προκαλεί πανικό με τη Bugatti Divo (+video)

ΝΕΑ

Ένας Πρίγκιπας προκαλεί πανικό με τη Bugatti Divo (+video)

ΝΕΑ

Ο Πρίγκιπας του Κατάρ έκανε ανέμελες βόλτες στο Μονακό με την Bugatti Divo των +6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Εάν εμφανίζεσαι με ένα αυτοκίνητο που μόνο 40 άνθρωποι στον κόσμο έχουν και κοστίζει πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ είναι απολύτως λογικό να δημιουργείται κάποιο σούσουρο και έντονη κινητικότητα, καθώς πλησιάζεις κάπου.

Αυτό συνέβη όταν ο Πρίγκιπας του Κατάρ εμφανίστηκε με τη Bugatti Divo στη γνώριμη πλατεία του Μονακό με τους σωματοφύλακές του να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής με δύο Audi SQ7. Μπορεί η Divo να ξεχωρίζει και να φαίνεται σαν να προέρχεται από… άλλο πλανήτη, παρόλα αυτά το εξωτικό μοντέλο κατασκευάζεται εδώ, στον πλανήτη γη.

Ίσως να μην είναι γνωστό, αλλά το όνομα Divo προέρχεται από τον πιλότο της πολεμικής αεροπορίας και μηχανικό που έγινε οδηγός αγώνων το 1919, Albert Divo. Έγινε μέλος της «οικογένειας» Bugatti το 1928 και έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν νίκησε τον θρύλο Targa Florio στην Σικελία (δύο συνεχόμενες φορές), οδηγώντας την Bugatti Type 35.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφοντας πάλι στο σήμερα, η Bugatti Divo είναι μεγαλύτερη σε πλάτος κατά 23% η πίσω πτέρυγα, σε σχέση με της Chiron. Το ίδιο ισχύει και για τον διαχύτη. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο αεροδυναμικό πακέτο της Divo εξασφαλίζει αυξημένη κατά 90 κιλά κάθετη δύναμη, που πλέον φτάνει τα 456 κιλά.

Κάτω από το αμάξωμα βρίσκεται τοποθετημένος ο W16 κινητήρας των 8,0 λτ., που έχει μεταφερθεί αυτούσιος από την Chiron, όπως και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα με την Bugatti, η Divo παρά την παρόμοια ισχύ των 1.500 PS με την Chiron, είναι κατά 8,0 δευτερόλεπτα ταχύτερη στην πίστα του Ναρντό, χάρη στα νέα αεροδυναμικά της βοηθήματα. Επίσης, λόγω των αλλαγών στη σύγκλιση των τροχών, η τελική ταχύτητα έχει μειωθεί από τα 417 χλμ./ώρα στα 378 χλμ./ώρα. Το πόσο θετικά δέχτηκε το κοινό το νέο μοντέλο της Bugatti φαίνεται κυρίως από το γεγονός ότι και τα 40 κομμάτια που πρόκειται να κατασκευαστούν έχουν ήδη προπωληθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
W16: Η ιστορία του τεχνολογικού θαύματος της Bugatti (+video)
Ο απίθανός λόγος που η Bugatti δεν «παίρνει» την όπισθεν (+video)
Παραδόθηκε η τελευταία Bugatti Chiron Super Sport 300+