Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νορβηγία εναντίον Tesla

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νορβηγία εναντίον Tesla

ΝΕΑ

Νορβηγία εναντίον Tesla

ΝΕΑ

Η Νορβηγία άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της στην Tesla. Όμως, ίσως είναι αυτή που θα της δημιουργήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση της Νορβηγίας με την Tesla είναι πολύχρονη και στενή. Η σκανδιναβική χώρα ήταν η πρώτη στην Ευρώπη στην οποία η αμερικανική εταιρεία βρήκε πρόσφορο έδαφος για τις πωλήσεις των μοντέλων της.

Όμως, τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τα αυτοκίνητά της διαθέτουν ελαττωματική μοχλική διάταξη στην πίσω ανάρτησή τους ή όχι.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Νορβηγικής Υπηρεσίας Δημόσιων Οδών («Statens Vegvesen») ανακοίνωσαν ότι διερευνούν επισταμένως καταγγελίες πελατών της Tesla για περισσότερο από έναν χρόνο, από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αυτές, ιδιοκτήτες Model S και Model X έχουν αναφέρει ότι έσπασε το κάτω ψαλίδι της πίσω ανάρτησης όσο το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει.

Η Tesla έχει ενημερωθεί σχετικά για τις περιπτώσεις και τη διεξαγωγή της έρευνας, όμως διαφωνεί υποστηρίζοντας ότι οι βλάβες είναι σπάνιες ή οφείλονται στην κακή χρήση των αυτοκινήτων της από του οδηγούς τους.

Advertisement

Τα μέλη της Υπηρεσίας Δημόσιων Οδών της χώρας έχουν προγραμματίσει συνάντηση με στελέχη της Tesla πριν ανακοινώσουν το πόρισμα της έρευνάς τους. Αυτό θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

Από την έκβαση των συνομιλιών θα εξαρτηθεί εάν θα απαιτήσουν να γίνει ανάκληση όλων των αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας που έχουν πωληθεί στη Νορβηγία για έλεγχο. Φυσικά, θα απαιτηθεί το κόστος να επιβαρύνει την Tesla.

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αντιμετωπίζει τέτοια κατάσταση. Ήδη από το 2017 έχουν υπάρξει σε πολλές χώρες μαζικές αναφορές και καταγγελίες για την ποιότητα των μοντέλων της από έως και αγανακτισμένους πελάτες της για βλάβες ή για αστοχία υλικού στα μοντέλα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκηνοθεσία η πορεία του Tesla Model X με Autopilot (+video)
Δείτε το high-tech σόου της Tesla για τα Χριστούγεννα (+video)
Πόσο κοστίζουν τα ανταλλακτικά του Tesla Cybertruck;

 

Advertisement