Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Juke Hybrid: Φουλ υβριδικό

Ελλάδα 8:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan Juke Hybrid: Φουλ υβριδικό

ΝΕΑ

Nissan Juke Hybrid: Φουλ υβριδικό

ΝΕΑ

Το Nissan Juke Hybrid εξηλεκτρίστηκε και ξεκινάει από μια επιτυχημένη πορεία στις αγορές όλου του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan είναι ένας από τους κατασκευαστές  που ακολούθησαν έναν μάλλον τολμηρό δρόμο όσον αφορά τον εξηλεκτρισμό. Ενώ ήταν από τις πρώτες – αν όχι η πρώτη – μάρκα που έδωσε στο κοινό ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο (το Leaf) φάνηκε να είναι κάπως επιφυλακτική όσον αφορά την υβριδική τεχνολογία. Ωστόσο, το 2022 ήταν η χρονιά που τελικά η Nissan έσπασε τον πάγο με την υβριδική τεχνολογία και την τοποθέτησε αρχικά στο νέο Juke και αργότερα σε πολλά ακόμα μοντέλα.

Το Nissan Juke Hybrid ήρθε λοιπόν στη ζωή μας το 2022 βάζοντας ξανά στον «χάρτη» των crossover το δημοφιλές μοντέλο το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκεται στην αγορά από το 2010 μετρώντας δύο γενιές. Σχεδιαστικά το Juke Hybrid παραμένει ένα νεανικό και πολύ ιδιαίτερο μοντέλο με έντονη προσωπικότητα που ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα επιθετικά φωτιστικά σώματα και η αεροδυναμική μάσκα, ενώ το πίσω μέρος είναι ακόμα πιο τολμηρό με σμιλευμένες γωνίες και φωτιστικά σώματα με ιδιαίτερη φωτεινή υπογραφή. Η Nissan έχει προσθέσει στην υβριδική έκδοση και πολύ όμορφες ζάντες 19 ιντσών οι οποίες προσθέτουν μια σπορ αισθητική στο αυτοκίνητο.

Περνώντας στο εσωτερικό του Juke Hybrid μια αύρα σύγχρονης τεχνολογίας αναδύεται από το αυτοκίνητο. Ο high-tech σχεδιασμός του τιμονιού, ο δερμάτινος λεβιές του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, οι χρωμιωμένες λαβές στις πόρτες, το μαξιλάρι γονάτων στους εμπρός επιβάτες και η μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα είναι μερικές από τις λεπτομέρειες που άμεσα μπορεί να παρατηρήσει ο οδηγός. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και η ποιότητα συναρμολόγησης είναι πολύ υψηλού επιπέδου και το Juke Hybrid προσφέρει μια άψογη ισορροπία ανάμεσα στην πολυτέλεια και τη νεανική φρεσκάδα.

Advertisement

Το μηχανικό σύνολο του Nissan Juke Hybrid αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.598 κ.εκ. απόδοσης 94 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 49 ίππων. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 143 ίππους και 148 Nm ροπής, με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει ονομαστική ροπή 205 Nm. Το μυστικό στην εξαιρετική απόδοση του συνόλου κρύβεται στο αυτόματο κιβώτιο CVT στο οποίο ενσωματώνεται τόσο ο βενζινοκινητήρας όσο και ο ηλεκτροκινητήρας.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι μέσω του «έξυπνου» κιβωτίου το Juke μπορεί να πάρει τα μέγιστα από τη ροπή του ηλεκτροκινητήρα, να βοηθήσει στις καλές επιδόσεις του αυτοκινήτου και παράλληλα να διατηρήσει την κατανάλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Φυσικά, το σύνολο συνοδεύεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης μέσω του Nissan ProPilot το οποίο απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος της κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους (με προηγμένο Adaptive Cruise Control) και τον προφυλάσσει από κινδύνους μέσα στην πόλη (Intelligent emergency braking με αναγνώριση πεζού και ποδηλάτη).

Advertisement

Το Juke Hybrid είναι σε θέση να ξεκινά πάντα με αμιγώς ηλεκτρικό τρόπο χάρη στην μπαταρία των 1,2 kWh, ενώ με το προηγμένο υβριδικό σύστημα της Nissan ο βενζινοκινητήρας επεμβαίνει είτε να βοηθήσει στην επιτάχυνση του αυτοκινήτου, είτε για να φορτίσει την μπαταρία. Για την ανάκτηση ενέργειας της μπαταρίας, σημαντικό ρόλο παίζει το σύστημα e-Pedal με το οποίο ο οδηγός μπορεί στο 99% των περιπτώσεων να οδηγήσει μόνο με τη χρήση γκαζιού αφού όταν αφήσεις το πόδι σου από το γκάζι το Juke επιβραδύνει σημαντικά ανακτώντας ενέργεια και περιορίζοντας τη χρήση των φρένων.

Ως γνήσιος εκφραστής ενός σύγχρονου lifestyle το νέο Juke Hybrid δε θα μπορούσε να μη θέτει τον πήχη ψηλά και στα συστήματα συνδεσιμότητας. Το Juke Hybrid έχει ενσωματωμένο το σύστημα NissanConnect με τεχνολογία αιχμής τόσο στο σύστημα πλοήγησης όσο και στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας όπως το Apple CarPlay και το Google Home. Παράλληλα ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα πολύ ποιοτικό ηχοσύστημα της Bose ειδικά σχεδιασμένο για το νέο Juke.

Το Nissan Juke Hybrid είναι διαθέσιμο με τιμή που ξεκινάει από τις 31.900 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα πλέον τα Qashqai & Juke πωλούνται με το νέο λογότυπο της Nissan
Πόσο κοστίζει το υβριδικό Nissan Juke στην Ελλάδα;
Οδηγούμε το νέο Nissan Juke Hybrid στην Γαλλία