Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan e-Power: Η επανάσταση στον εξηλεκτρισμό

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan e-Power: Η επανάσταση στον εξηλεκτρισμό

ΝΕΑ

Nissan e-Power: Η επανάσταση στον εξηλεκτρισμό

ΝΕΑ

Η Nissan έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά παρουσιάζοντας το καινοτόμο και άκρως πρωτοποριακό σύστημα e-Power στα νέα της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες ανά περιόδους παρουσιάζουν καινοτόμα συστήματα που αποδεικνύονται «game-changers» όχι μόνο ανάμεσα στην γκάμα των ίδιων των εταιρειών, αλλά συνολικά στον κόσμο του αυτοκινήτου. Ένα τέτοιο σύστημα είναι αδιαμφισβήτητα το e-Power της Nissan το οποίο από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε αναστάτωσε τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Δεν είναι τυχαίο πως το σύστημα e-Power έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία καινοτομίας και συνεχίζει ακάθεκτο να θέτει τον πήχη ψηλά όσον αφορά τις επιδόσεις, την ποιότητα και την κατανάλωση. Το σύστημα e-Power αποτελείται από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης που συμπληρώνεται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με μεταβλητή σχέση συμπίεσης, μια γεννήτρια ισχύος, έναν μετατροπέα και έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW (187 ίπποι) παρόμοιου μεγέθους και ισχύος όπως στα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Το στοιχείο που κάνει το σύστημα της Nissan να ξεχωρίζει είναι ότι ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί αποκλειστικά σαν γεννήτρια, με την κίνηση στους τροχούς να δίνεται μόνο μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί μόνιμα σε μια σταθερή κατάσταση ιδανικής λειτουργίας μεγιστοποιώντας την οικονομία στο καύσιμο και τις εκπομπές ρύπων.

Η αίσθηση που φτάνει στον οδηγό είναι ξεκάθαρα ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, καθώς υπάρχει άμεση επιτάχυνση, γλυκιά απόκριση στο γκάζι και υψηλά μεγάλη ροπής διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές κάνοντας το προσπέρασμα παιχνιδάκι και την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ομαλή και ξεκούραστη.

Advertisement

Το e-Power επωφελείται ακόμα και από το σύστημα e-Pedal το οποίο δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να οδηγήσει ξεκούραστα χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού για την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το σύστημα e-Power της Nissan χρησιμοποιείται ήδη στα Qashqai και X-Trail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το e-POWER  της Nissan βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη Καινοτομία»
Οδηγούμε το νέο Nissan X-Τrail στη Σλοβενία
Nissan Qashqai e-Power: Σημείο αναφοράς στα SUV

Advertisement