Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Qashqai e-Power: Σημείο αναφοράς στα SUV

Ελλάδα 16:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Qashqai e-Power: Σημείο αναφοράς στα SUV

ΝΕΑ

Nissan Qashqai e-Power: Σημείο αναφοράς στα SUV

ΝΕΑ

Το Nissan Qashqai e-Power βάζει τον πήχη πολύ ψηλά με σύμμαχο τον πρωτοποριακό σύστημα εξηλεκτρισμού και την υψηλού επιπέδου τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Nissan το μακρινό πλέον 2007 παρουσίασε στον κόσμο του αυτοκινήτου το Qashqai κανείς δεν περίμενε -ίσως ούτε οι ίδιοι οι Ιάπωνες- ότι θα αποτελούσε το σύμβολο της κατηγορίας των crossover SUV. Το μοντέλο της Nissan απέκτησε το ρόλο του σημείου αναφοράς μιας κατηγορίας η οποία πλέον δεν έχει αντίπαλο στις αγορές αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Στο πέρασμα των χρόνων το Qashqai παρέμενε στην κορυφή αναγκάζοντας όλους τους κατασκευαστές να υποκλιθούν, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Nissan έπρεπε να κάνει αλλαγές στο μοντέλο για να το φρεσκάρει και να το επανατοποθετήσει δυναμικά στην κατηγορία. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το πλήρως ανανεωμένο Qashqai το οποίο έπεσε σαν βόμβα -για μια ακόμα φορά- στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του Qashqai, κέρδισε άμεσα τις εντυπώσεις με την τολμηρή σχεδιαστική του ανανέωση. Από όποια πλευρά και αν κοιτάξεις το μοντέλο θα εισπράξεις έναν έντονο χαρακτήρα με τα επιβλητικά φωτιστικά σώματα LED εμπρός, τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και το αναβαθμισμένο αεροδυναμικό αμάξωμα να δημιουργούν ένα όμορφο και συμπαγές αυτοκίνητο.

Εκτός από τον εξωτερικό σχεδιασμό που κάνει τη διαφορά στο νέο Qashqai e-Power, το SUV διαθέτει και ένα σύγχρονο και πρακτικό εσωτερικό. Ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα ν απολαύσουν ένα άνετο, οδηγοκεντρικό εσωτερικό με εκλεπτυσμένη αισθητική. Τα σημεία που ξεχωρίζουν είναι τα νέα καθίσματα με δυνατότητα μασάζ και το συναρπαστικό ηχοσύστημα της Bose, ενώ δεν μπορεί να παραμελήσει κανείς τους μεγάλους χώρους και τη δυνατότητα φόρτωσης η οποία έχει αυξηθεί κατά 50 λίτρα και αγγίζει πλέον τα 479 λίτρα.

Advertisement

Ένα από τα σημεία που ξεχωρίζει το νέο Qashqai e-Power είναι το πρωτοποριακό σύστημα εξηλεκτρισμού της Nissan. Το σύστημα e-Power αποτελείται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 300 Nm ροπής.

Advertisement

Το καινοτόμο στοιχείο στο σύστημα e-Power του Qashqai είναι ότι την κίνηση στους τροχούς δίνει αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας, με τον βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων να παίζει ουσιαστικό το ρόλο της γεννήτριας της μπαταρίας των 2,1 kWh.

Το σύνολο συνεργάζεται με ένα αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο προσφέρει ομαλότητα και πολιτισμένη λειτουργία στο σύνολο. Η Nissan έχει φροντίσει η αίσθηση του CVT κιβωτίου ταχυτήτων να μην είναι η κλασική που έχουμε συνηθίσει καθώς στην περίπτωση του e-Power ο ρυθμός περιστροφής του κινητήρα είναι αντίστοιχη της ταχύτητας του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το SUV της Nissan να δίνει την εντύπωση ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι, αφού ανήκει στην κατηγορία των υβριδικών.

Advertisement

Η Nissan έχει ανεβάσει επίπεδο και στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά και της συνδεσιμότητας. Στο Qashqai e-Power μπορεί να συναντήσει κανείς το πρακτικό σύστημα e-Pedal το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιταχύνει και να επιβραδύνει το όχημα με τη χρήση ενός πεντάλ. Παράλληλα, ο οδηγός επωφελείται από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Nissan Intelligent Mobility.

Μέσω των προηγμένων τεχνολογιών του συστήματος ProPilot ο οδηγός ενημερώνεται για ότι χρειάζεται μέσα από τις οθόνες 12,3 ιντσών και 7 ιντσών αντίστοιχα, απολαμβάνει ασφάλεια και φυσικά προηγμένη συνδεσιμότητα με smartphone και φωνητικές εντολές μέσω του Alexa & Google Asistant.

Το Nissan Qashqai e-Power είναι διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού (Premium, N-Connecta, N-Connecta Feel, Techna και Techna Plus με την τιμή του να ξεκινάει από τις 41.690 ευρώ.