Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Ariya: 100% ηλεκτρικό, 100% καινοτόμο (+video)

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Ariya: 100% ηλεκτρικό, 100% καινοτόμο (+video)

ΝΕΑ

Nissan Ariya: 100% ηλεκτρικό, 100% καινοτόμο (+video)

ΝΕΑ

Η Nissan έβαλε στο «παιχνίδι» των ηλεκτρικών SUV το Ariya και επαναπροσδιόρισε τα όρια της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan όταν παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya όχι μόνο έφερε έναν νέο αέρα στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, αλλά έγινε άμεσα το σημείο αναφοράς της κατηγορίας. Το Ariya από την πρώτη στιγμή που το κοιτάξεις σου θυμίζει ότι δεν είναι «σαν όλα τα άλλα» έχοντας έναν διαφορετικό αέρα που συνδυάζει στοιχεία σπορ, πολυτέλειας και τεχνολογίας.

Εκτός από την ξεχωριστή εμφάνιση το νέο Ariya διαθέτει πολλές καινοτομίες στα συστήματα ηλεκτροκίνησης όπως το e-4ORCE και το ProPILOT τα οποία ξεχωρίζουν για την ασφάλεια και την άνεση που προσφέρουν στον οδηγό και τους επιβάτες. Οι εκδόσεις του ηλεκτροκινητήρα είναι πολλαπλές και ξεκινούν από τους 214 ίππους (300 Nm ροπής) και φτάνουν τους 390 ίππους (600 Nm ροπής).

Advertisement
Advertisement

Η Nissan προσφέρει το ηλεκτρικό της SUV τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνηση έκδοση με το εξελιγμένο σύστημα e-4FORCE το οποίο αναλαμβάνει να περάσει τη δύναμη του ηλεκτροκινητήρα ομαλά σε όλους τους τροχούς. Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές καθώς στην απλή έκδοση τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ στην κορυφαία έκδοση η επιτάχυνση είναι στα 5,1 δευτερόλεπτα!

Στο κομμάτι των μπαταριών επίσης υπάρχουν διάφορες επιλογές που ξεκινούν από χωρητικότητα 65 kWh και φτάνουν μέχρι τα 90 kWh. Οι αυτονομίες κυμαίνονται από τα 450 χιλιόμετρα μέχρι τα 610 χιλιόμετρα. Φυσικά, το Ariya διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και είναι εξοπλισμένο με το ανανεωμένο σύστημα ProPILOT.

Advertisement

Το βίντεο παρουσίασης του Ariya.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan: Νέο αγωνιστικό Z GT4
Nissan VC-Turbo: Νέα βράβευση
Nissan e-Power: Η επανάσταση στον εξηλεκτρισμό