Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan VC-Turbo: Νέα βράβευση

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan VC-Turbo: Νέα βράβευση

ΝΕΑ

Nissan VC-Turbo: Νέα βράβευση

ΝΕΑ

Ο κινητήρας Variable Compression Turbo 1,5 λίτρων του Nissan X-Trail (ή Rogue για την αγορά των ΗΠΑ),  προστέθηκε στη λίστα Wards  με τους «10 Καλύτερους Κινητήρες  & Συστήματα Πρόωσης».

Advertisement
Advertisement

Για το 2022, η κριτική επιτροπή του Wards δοκίμασε μια ομάδα 29 ολοκαίνουργιων ή εξαιρετικά βελτιωμένων κινητήρων,  βάζοντάς τους στους ρυθμούς της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων και των απαιτητικών ταξιδιών. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιελάμβαναν ιπποδύναμη, ροπή, θόρυβο, οικονομία καυσίμου, συγκριτικές προδιαγραφές και εφαρμογές νέας τεχνολογίας.

Αποδεχόμενος το βραβείο εκ μέρους της Nissan, ο  Yorihisa Tsuchiya, Επικεφαλής Μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας, είπε: «Αυτός ο κινητήρας είναι το επιστέγασμα πολλών δεκαετιών δουλειάς στη Nissan και είμαι πολύ περήφανος που λαμβάνω αυτό το βραβείο από το Wards. Ελπίζουμε ότι ο κινητήρας VC-Turbo θα κάνει την οδήγηση ακόμα καλύτερη για τους πελάτες μας,  σε πολλές αγορές,  σε όλο τον κόσμο».

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την έκδοση e-POWER, το X-Trail είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τον προαναφερόμενο βραβευμένο υπερτροφοδοτούμενο, μεταβλητού λόγου συμπίεσης κινητήρα των 1,5 λίτρων. Με ισχύ 120 kW (163 PS) και 300 Nm ροπής, η έκδοση αυτή προσφέρεται μόνο σε κίνηση στους δύο τροχούς, με την ισχύ να μεταδίδεται μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων Xtronic.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι επίσης εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία 12v. Το σύστημα παρέχει υποβοήθηση ροπής, εκτεταμένο σταμάτημα στο ρελαντί, γρήγορη επανεκκίνηση και διακοπή κίνησης, με οφέλη τόσο για την οικονομία καυσίμου όσο και για την παραγωγή CO2.

Κατά την επιβράδυνση, η ενέργεια ανακτάται μέσω της αναγέννησης και αποθηκεύεται στην μπαταρία ιόντων λιθίου. Στη συνέχεια, αυτή η ανακτηθείσα ενέργεια χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου ενόσω ο κινητήρας είναι σταματημένος (για παράδειγμα στον κόκκινο σηματοδότη). Επιπλέον, μια ώθηση ροπής περίπου 6 Nm μπορεί να δημιουργηθεί κατά την επιτάχυνση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το e-POWER  της Nissan βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη Καινοτομία»
Nissan Qashqai e-Power: Σημείο αναφοράς στα SUV
Nissan e-Power: Πώς λειτουργεί; (+video)