Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος κινητήρας diesel για το Mazda CX-60 (+video)

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος κινητήρας diesel για το Mazda CX-60 (+video)

ΝΕΑ

Νέος κινητήρας diesel για το Mazda CX-60 (+video)

ΝΕΑ

Πριν από δέκα χρόνια δεν θα αποτελούσε καμία είδηση. Πλέον όμως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, κάθε τι διαφορετικό μας εκπλήσσει.

Advertisement
Advertisement

Πόσο μάλλον κάτι πετρελαιοκίνητο και με χωρητικότητα 3,3 λίτρων.

Ο λόγος για τον Skyactiv-D του Mazda CX-60, που όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να εμπλουτίζει τη γκάμα του νέου SUV μαζί με άλλες δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις αλλά και μία PHEV. Η μοναδική diesel έκδοση του CX-60 εφοδιάζεται με εξακύλινδρο σε σειρά 3,3 λίτρων με απόδοση 231 ίππους (170 kW) και 500 Nm ροπής, ενώ διαθέτει αποκλειστικά 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το ιαπωνικό SUV με τον πετρελαιοκινητήρα φθάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ θα υπάρξει και έκδοση με ήπια υβριδικό 48V σύστημα (e-Skyactiv) για το βάρους 1.900 κιλών SUV. Η πλέον… προσιτή εκδοχή του θα αποτελείται από τον 2,5 λιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με απόδοση 188 ίππους, ενώ η κορυφαία δεν θα είναι άλλη από την PHEV έκδοση των 327 ίππων (0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα).

Το Mazda CX-60 PHEV είναι το πρώτο, που θα έρθει στην Ευρώπη, με σύστημα κίνησης που συνδυάζει ένα τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού Skyactiv-G 2.5 με έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα 100 kW και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 17,8 kWh / 355V. Η γκάμα του CX-60 θα ολοκληρωθεί με τον τρίλιτρο -επίσης εξακύλινδρο- βενζινοκινητήρα, λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν διαρρεύσει προς το παρόν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda CX-60: Οι πρώτες πληροφορίες για το SUV των 300 ίππων
Δεύτερο teaser για το νέο Mazda CX-60 (+video)
Mazda: Η Ιστορία του κόκκινου χρώματος (+video)