Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Tiguan Allspace: Ακόμα πιο σύγχρονο (video)

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Tiguan Allspace: Ακόμα πιο σύγχρονο (video)

ΝΕΑ

Νέο VW Tiguan Allspace: Ακόμα πιο σύγχρονο (video)

ΝΕΑ

Η VW «φρέσκαρε» την 7θεσια παραλλαγή του Tiguan εξοπλίζοντάς το με πιο προηγμένες τεχνολογίες, που καθιστούν το μοντέλο ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ανανέωση του VW Tiguan, το περασμένο Φθινόπωρο, η εταιρεία από το Βόλφσμπουργκ υπέβαλε σε φρεσκάρισμα και την 7θέσια εκδοχή του, Allspace. Η εμφάνιση του οικογενειακού SUV εκμοντερνίστηκε στα σημεία, ενώ ο εξοπλισμός του εμπλουτίστηκε με πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Το μήκος του είναι αυξημένο κατά 22 mm, φτάνοντας πλέον τα 4.723 mm, για πρώτη φορά το Tiguan Allspace προσφέρεται (προαιρετικά) με τα hi-tech φώτα της μάρκας IQ.LIGHT LED matrix, ενώ υπάρχει και αναθεωρημένη φωτεινή υπογραφή που αφορά τους δείκτες αλλαγής κατευθύνσεων (φλας). Αλλαγές συναντάμε και στον προφυλακτήρα, όπως και στη μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Το μεταξόνιο παρέμεινε απαράλλαχτο εξακολουθώντας να προσφέρει αφθονία χώρων. Ενδεικτική είναι η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ που σε 5θέσια διάταξη είναι 760 έως και 1.920 lt, ενώ σε 7θέσια από 700 έως και 1.755 lt.

Στο εσωτερικό συναντάται ως στάνταρ ψηφιακή οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων 8,0 ιντσών –  κατ’ επιλογή προσφέρεται οθόνη 10,15 ιντσών – ενώ πλήρως ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το σύστημα infotainment εμπλουτίζεται με λειτουργία φωνητικού ελέγχου, πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming, αλλά και ασύρματη εγκατάσταση εφαρμογών (apps) μέσω του App-Connect Wiresless για συσκευές iPhone και Apple.

Advertisement

Παράλληλα, η VW μείωσε τον αριθμό των μπουτόν και των περιστροφικών διακοπτών στην κεντρική κονσόλα, προσθέτοντας επιφάνειες αφής αλλά και sliders.

Πρεμιέρα στο Allspace κάνει επίσης στην τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης IQ.DRIVE Travel Assist, η οποία – υπό προϋποθέσεις- επεμβαίνει στο τιμόνι, στη διαδικασία επιτάχυνσης και κατά το φρενάρισμα, ενώ λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 210 km/h.

Advertisement

Όσον αφορά την γκάμα κινητήρων, στη βάση της υπάρχει ο 1.500αρης TSI των 150 PS και ακολουθεί ο 2λιτρος TSI των 190 και 245 PS.

Οι diesel εκπροσωπούνται από τον 2λιτρο TDI των 150 και 200 PS, ενώ δεν διατίθεται PHEV έκδοση ούτε η «καυτή» R των 315 ίππων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Volkswagen ID.4 είναι το World Car of the Year 2021
Η Volkswagen θα λανσάρει ηλεκτρικό pick-up στις ΗΠΑ
Πότε θα κυκλοφορήσουν τα VW ID.1 και ID.2;