ΝΕΑ

Το Volkswagen ID.4 είναι το World Car of the Year 2021

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Volkswagen ID.4 είναι το World Car of the Year 2021

ΝΕΑ

Το Volkswagen ID.4 είναι το World Car of the Year 2021

ΝΕΑ

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από 93 δημοσιογράφους από 24 χώρες επέλεξε το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 ως το Παγκόσμιo Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 είναι το αυτοκίνητο που κατέκτησε έναν από τους πλέον επίζηλους τίτλους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αυτόν του World Car of the Year 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιο αυτοκίνητο είναι το Ελληνικό car Of the Year;

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το ID.4 αναδείχθηκε World Car of the Year για το 2021», δήλωσε ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. «Όχι μόνο επειδή είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο – αλλά επειδή η κριτική επιτροπή τίμησε κατ’ αυτόν τον τρόπο μια υπέροχη ιδέα και μια υπέροχη ομάδα. Το πρώτο μοντέλο ID. για τις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και των Η.Π.Α., ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, φέρνει την ηλεκτρική επίθεσή μας σε όλο τον κόσμο. Ένα πειστικό απ’ όλες τις πλευρές μοντέλο, μια υπέροχη ιδέα – και μαζί το βραβείο World Car of the Year!»

Advertisement
Advertisement

Για να είναι επιλέξιμο για το βραβείο World Car of the Year, ένα αυτοκίνητο πρέπει να κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τη φιλικότητα προς το περιβάλλον με την απουσία εκπομπής ρύπων κατά την κίνηση, καθώς και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του ID.4. Όπως για παράδειγμα, την πρωτοποριακή head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης στο παρμπρίζ. Επίσης το ID.4 λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες “over the air”, ασύρματα. Η Volkswagen είναι ο πρώτος μαζικός κατασκευαστής που θα προσφέρει κάτι τέτοιο, από το καλοκαίρι.

Advertisement

Η Volkswagen σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 150.000 ID.4 σε όλο τον κόσμο, μέσα στο 2021, με στόχο να λανσάρει ένα τουλάχιστον ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, κάθε χρόνο.

Advertisement

Πρόκειται για την πέμπτη νίκη της Volkswagen, σε 17 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WWCOTY 2021: Μεγάλος νικητής το Land Rover Defender
Peugeot 2008: Το Ελληνικό Car Of The Year σαρώνει σε πωλήσεις
Ιδού ο νικητής του Ελληνικού «CAR OF THE YEAR 2021»
Μετά το Ελληνικό Car Of The Year ιδού και το Ευρωπαϊκό…

Advertisement