Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Volvo C40: Με 402 ηλεκτρικούς ίππους (video)

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Volvo C40: Με 402 ηλεκτρικούς ίππους (video)

ΝΕΑ

Νέο Volvo C40: Με 402 ηλεκτρικούς ίππους (video)

ΝΕΑ

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo διακρίνεται για τις ισχυρές επιδόσεις του, την κομψή του εμφάνιση, αλλά και το

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρισμός… εις διπλούν για τη Volvo, καθώς μετά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του XC40 παρουσίασε και το C40, ένα τύπου crossover μοντέλο με ισχυρές επιδόσεις και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το νέο Volvo XC40 είναι τετρακίνητο και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (όπως και το XC40 Recharge) συνδυαστικής απόδοσης 402 ίππων και 660 Nm ροπής. Η διαδικασία επιτάχυνσης στα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί μόλις 4,7 sec ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 75 kWh, η οποία εφοδιάζει το μοντέλο με 420 χλμ. αυτονομίας, ενώ για τη φόρτισή της σε μονάδα ισχύος 11 kW απαιτούνται 8 ώρες. Η διάρκεια, ωστόσο, μπορεί να… εξανεμιστεί στα 40 λεπτά, εφόσον επιστρατευθεί ταχυφορτιστής ισχύος 80 kW.

Περί διαστάσεων ο λόγος, συγκριτικά με το XC40, το C40 είναι πιο κοντό κατά 2,7 ίντσες (68 χλστ.), δεν ισχύει, όμως, και το ίδιο για το μήκος και το πλάτος του, τα οποία είναι αυξημένα.

Σχεδιαστικά, το ενδιαφέρον κεντρίζει η έντονη κλίση της οροφής προς το πίσω μέρος, ο ανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας, τα οριζόντια φώτα ομίχλης και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Pixel LED.

Advertisement

Για τη διαμόρφωση της καμπίνας έχουν χρησιμοποιηθεί φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ ενσωματώνεται ένα από τα κορυφαία συστήματα πολυμέσων στην αγορά, συμβατό με συσκευές Android & Apple και εφοδιασμένο με Google Maps, Google Assistant και Google Play Store.

Advertisement

Η παραγωγή του Volvo C40, τέλος, θα γίνεται στη βελγική πόλη Γάνδη, με τις διαδικασίες να εκκινούν την Άνοιξη.

Διαβάστε επίσης:
Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω πανδημίας
Volvo: Ένα κοινόχρηστο όχημα δεν είναι απαραίτητα βαρετό
Volvo: Μόνο ηλεκτρικά και online τα μοντέλα της

Advertisement