Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω πανδημίας

Ελλάδα 0:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω πανδημίας

ΝΕΑ

Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω πανδημίας

ΝΕΑ

“Ασπίδα” στην πανδημία ύψωσε η Volvo, με τον πρώτο μήνα του έτους να συνιστά τον καλύτερο Ιανουάριο στην ιστορία της – Εντυπωσιακή η πορεία της εταιρείας και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Advertisement
Advertisement

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο «μπήκε» το 2021 για τη Volvo. Όπως ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία, ο περασμένος μήνας ήταν ο καλύτερος Ιανουάριος σε επίπεδο πωλήσεων στην ιστορία της, χάρη στην εμπορική πορεία των μοντέλων της σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι παγκόσμιες πωλήσεις της γνώρισαν αύξηση 30,2%, με τον συνολικό αριθμό αυτοκινήτων να αντιστοιχεί σε 59.588 μονάδες, έναντι 45.752 τον Γενάρη του 2020. Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η εμπορική επίδοση που συνεχίζει να σημειώνει από τον προηγούμενο χρόνο η αγορά της Κίνας, όπου η Volvo σημείωσε ανάπτυξη παρά τα lockdown που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Advertisement
Advertisement

Την ανιούσα πήραν και οι πωλήσεις των μοντέλων “Recharge” (plug-in υβριδικών) οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν συγκριτικά με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα, σχεδόν μία στις τέσσερις πωλήσεις αυτοκινήτων Volvo αφορούσε κάποιο μοντέλο της σειράς “Recharge”. Εξαιρετική ήταν και η πορεία των SUV, οι πωλήσεις των οποίων κατέλαβαν το 71% του συνολικού όγκου.

Στην Κίνα, τον Ιανουάριο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 91,3%, στα 19.160 αυτοκίνητα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, διατέθηκαν 8.151 αυτοκίνητα – 32,4% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περσινού έτους-, ενώ στην Ευρώπη οι πωλήσεις αποτυπώθηκαν σε 24.857 αυτοκίνητα (+9%).

Σημειώνεται πως best-seller της Volvo ήταν το XC40 με 17.770 μονάδες, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου φιγουράρουν τα XC60 (17.053) και XC90 (7.564).

Advertisement

Τέλος, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ήταν το καλύτερο σε επίπεδο πωλήσεων στην ιστορία της μάρκας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Νέο Volvo S60 T8 TwinEngine

H Volvo θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό XC40 Coupe

Advertisement

Νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo τον Μάρτιο του 2021