Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Toyota Prius με εμφάνιση αλά κουπέ

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Toyota Prius με εμφάνιση αλά κουπέ

ΝΕΑ

Νέο Toyota Prius με εμφάνιση αλά κουπέ

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του Prius το οποίο μεταξύ άλλων θα έχει ακόμα πιο coupe σχεδιαστική προσέγγιση χωρίς να αλλάζει η βασική συνταγή.

Advertisement
Advertisement

Λίγες μέρες πριν, η Toyota σε μια τεράστια εκδήλωση στην Αμερική, αποκάλυψε τα πλάνα της για το μέλλον, από το τμήμα TRD έως την επερχόμενη γενιά του Prius.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τελικά στάδια εξέλιξης του μοντέλου που θα παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2023 και δεν αποκλείεται να φτάσει στις αγορές περίπου ένα χρόνο μετά. Η 5η γενιά του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα που παρουσιάστηκε το 2015, θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture). Το σύστημα μετάδοσης κίνησης οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι και πάλι 4κυλίνδρο με χωρητικότητα 1,8 λίτρων αλλά διαφορετικό από το υπάρχον. Το υβριδικό σύστημα θα έχει και πάλι μπαταρίες ιόντων λιθίου αλλά από ότι ακούγεται, η συνολική απόδοση θα είναι σημαντικά υψηλότερη.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά σημεία του έργου Prius του 2023 είναι η sport σχεδίαση με τα λεπτά φωτιστικά σώματα που θα το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο πολύ coupe από ότι συμβαίνει με την τρέχουσα γενιά του μοντέλου. Αυτό θα μπορούσε να προκαλεί ακόμα και έκπληξη για τους φίλους του μοντέλου παγκοσμίως αλλά προφανώς, η «στροφή» αυτή θα είναι μελετημένη έως την τελευταία της λεπτομέρεια. Η εμπορική πορεία του μοντέλου δείχνει πως το Prius έχει χάσει κάμποση από τη φόρα του με σημαντική μείωση των πωλήσεων μέσα στα τελευταία 9 χρόνια, οπότε με τη νέα γενιά του, αναμένεται να υπάρξει αναθέρμανση των υψηλών «πτήσεων» σε επίπεδο παγκόσμιων πωλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota GR Yaris: Η τέχνη του drift… αλά ιαπωνικά (video)
Θα είναι ηλεκτρικό το νέας γενιάς Toyota Prius;
Με ριζικές αλλαγές η Toyota GT86

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement