Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ριζικές αλλαγές η Toyota GT86

Ελλάδα 7:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ριζικές αλλαγές η Toyota GT86

ΝΕΑ

Με ριζικές αλλαγές η Toyota GT86

ΝΕΑ

Νέο όνομα και νέα πλατφόρμα για την Toyota GT86 (αλλά και το Subaru BRZ) που θα τα δούμε να αλλάζουν το 2021. Η Toyota θα μετονομαστεί σε GR86 (το Subaru σε Sibling) ενώ και τα δύο θα πατούν στην νέα πλατφόρμα TNGA.

Advertisement
Advertisement

 

Η Toyota και η Subaru συνεργάζονται και ετοιμάζουν την επόμενη γενιά του… ντουέτου GT86 / BRZ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Toyota αποφάσισε να ονομάσει την διάδοχο της GT 86: GR86, προσθέτοντας άλλο ένα μοντέλο στην γκάμα Gazoo Racing, μετά την GR Supra, και το πρόσφατο Yaris GR-4.Η ίδια πηγή προσθέτει ότι η νέα γενιά μικρών coupe με πίσω κίνηση, για τα μάρκες Toyota και Subaru θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας TNGA, προσφέροντας μια πιο άκαμπτη βάση με χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σύγκριση με τα μοντέλα, που κυκλοφορούν.

Έρχονται οι νέες γενιές των Subaru BRZ και Toyota GT86

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς θα συνεχίσει να προέρχεται από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα της Subaru. Αντί της δίλιτρης ατμοσφαιρικής μονάδας, τα νέα μοντέλα θα χρησιμοποιούν τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2400 κ.εκ. που χρησιμοποιείται σήμερα στα μοντέλα Legacy και Outback. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας παράγει 260 ίππους και αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση, απαντώντας έτσι στο πιο κοινό παράπονο πελατών σε όλο τον κόσμο, για την δύναμη και τις επιδόσεις των δύο coupe. Τα νέα μοντέλα αναμένεται να έχουν βελτιωμένο εσωτερικό με υλικά καλύτερης ποιότητας και όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου ενός αναβαθμισμένου συστήματος ψυχαγωγίας με οθόνη μεγαλύτερη σε διάμετρο και ένα ευρύ φάσμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

Toyota GT86-Subaru BRZ by Liberty Walk: Γιατί η εμφάνιση μετράει

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως η Toyota και η Subaru θα τοποθετήσουν τα μοντέλα τους, καθώς δεν θέλουν να πλησιάσουν το κοινό της Supra, η οποίο προσφέρεται και σε μια τετρακύλινδρη έκδοση (εισαγωγικό μοντέλο). Η δεύτερη γενιά των δίδυμων μοντέλων της Toyota και της Subaru αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2021.