Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Θα είναι ηλεκτρικό το νέας γενιάς Toyota Prius;

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα είναι ηλεκτρικό το νέας γενιάς Toyota Prius;

Mobility

Θα είναι ηλεκτρικό το νέας γενιάς Toyota Prius;

Mobility

Το πρώτο πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο, το Toyota Prius ετοιμάζεται να μπει αισίως στην 5η γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Το Prius αποτέλεσε το πρώτο ουσιαστικά υβριδικό μοντέλο, όχι μόνο της Toyota, αλλά και της παγκόσμιας αυτοκίνησης, θέτοντας νέα δεδομένα στην αγορά και γίνοντας σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους κατασκευαστές, τόσο σε μηχανολογικό, όσο και σε αισθητικό επίπεδο.

Εν έτη 2021, η υβριδική τεχνολογία δεν αποτελεί μία καινοτόμα τεχνολογία, καθώς σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη γκάμα των μοντέλων τους επιλέγουν είτε μία plug-in υβριδική έκδοση, είτε μία αμιγώς ηλεκτρική. Σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα, ήδη η Toyota έχει ξεκινήσει την εξέλιξη του νέας γενιάς Prius, χωρίς όμως να πληροφορεί το πότε θα παρουσιαστεί επίσημα. Πάντως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες ειδήσεις σχετικά με το νέο Prius. H πρώτη αφορά την πλατφόρμα, η οποία θα αποτελεί μία εξέλιξη της TNGA-C, ενώ σχεδιαστικά αναμένεται να είναι σαφώς πιο «επιθετικό» σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Advertisement
Advertisement

Αλλά αυτό που ενδιαφέρει κυρίως αφορά την γκάμα των κινητήρων. Όπως τονίζουν τα τοπικά ΜΜΕ, το νέο Prius θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις, η πρώτη θα διαθέτει ένα υβριδικής τεχνολογίας plug-in σύνολο, η δεύτερη ηλεκτρικό μοτέρ. Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα προκειμένου να διατηρηθεί το Prius στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς το τωρινό μοντέλο αντιμετωπίζει εσωτερικό ανταγωνισμό από την Corolla Hybrid, η οποία χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα και παρόμοιο υβριδικό σύστημα.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Γηρασμένα και με πολλά χλμ. τα μεταχειρισμένα ΙΧ της Ελλάδας

Σοκ! Νέα νοθεία στη βενζίνη με χημικά που δεν ανιχνεύονται

Αδύνατη η άρση παρακράτησης σε ΙΧ που έχει εξοφληθεί από το 2015!

Advertisement