Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο όνομα και εμφάνιση για το Subaru XV

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο όνομα και εμφάνιση για το Subaru XV

ΝΕΑ

Νέο όνομα και εμφάνιση για το Subaru XV

ΝΕΑ

H Subaru, επανασχεδίασε το compact SUV μοντέλο της το οποίο στην Ευρώπη γνωρίζουμε ως XV. Πλέον, πρέπει να συνηθίσουμε την καινούργια ονομασία του.

Advertisement
Advertisement

Η Subaru, παρουσίασε το XV πριν από δέκα χρόνια, τόσο για την ιαπωνική και αμερικανική αγορά, όσο και για την Ευρώπη. Το μοντέλο δημιουργήθηκε ως η crossover/SUV έκδοση του Impreza και είχε τον δικό του χαρακτήρα. Στις αγορές πέραν της Γηραιάς Ηπείρου είχε την ονομασία «Crosstrek», καθώς θεωρούνταν ότι είναι πιο εμπορική σε αυτές.

Με την ευκαιρία επανασχεδίασης της δεύτερης γενιάς τού μοντέλου, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να επικρατήσει η ίδια ονομασία παντού, ενιαία. Συνεπώς, αυτό που γνωρίζουμε ως XV πλέον θα πρέπει να το συνηθίσουμε ως Crosstrek. Όπως πρέπει να συνηθίσουμε και τη νέα αισθητική του.

Advertisement
Advertisement

Το επανασχεδιασμένο Crosstrek, διακρίνεται για την πιο αδρή εμφάνισή του, η οποία τονίζει περισσότερο από πριν τον SUV χαρακτήρα του. Η μάσκα τού αμαξώματος είναι ευρύτερη και έχει εξαγωνική διαμόρφωση, στα εμπρός φωτιστικά σώματα έχουν ενσωματωθεί LED φώτα ημέρας, ενώ ο εκεί προφυλακτήρας διαθέτει μεγαλύτερα σε έκταση προστατευτικά, σε σχέση με πριν.

Τα αντίστοιχα στους θόλους των τροχών είναι γωνιώδους διαμόρφωσης, τονίζοντάς τους περισσότερο. Πίσω, έχουν επαναδιαμορφωθεί τα εκεί φώτα τεχνολογίας LED, τα οποία πλέον δεν είναι ενιαίου σχήματος αλλά χωρίζονται σε δύο παράλληλες προεκτεινόμενες άκρες. Ο προφυλακτήρας, επίσης έχει αλλάξει, αποκτώντας περισσότερες ακμές και είναι πιο ανάγλυφος, συγκριτικά. Οι τροχοί, ομοίως είναι νέας σχεδίασης και διατίθενται σε διάσταση 17 και 18 ιντσών. Τέλος, εντονότερες σε εμφάνιση είναι και οι μπάρες οροφής.

Advertisement

Στο εσωτερικό τού επανασχεδιασμένου Crosstrek οι αλλαγές εντοπίζονται στην ενοποιημένη κεντρική κονσόλα η οποία έχει ενσωματωμένη μια μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη 11,6 ιντσών. Αυτή έχει κάθετο «προσανατολισμό» και έχει καταργήσει τη δεύτερη μικρών διαστάσεων που υπήρχε στην κορυφή του ταμπλό, ως τώρα.

Advertisement

Το τελευταίο, επίσης είναι επανασχεδιασμένο και περιλαμβάνει μικρότερους σε διαστάσεις αλλά πιο επιμήκεις αεραγωγούς. Τέλος, το ανανεωμένο Crosstrek διαθέτει στον εξοπλισμό του το αναβαθμισμένο σύστημα «EyeSight Driver Assist Technology», καθώς και καλύτερης ποιότητας υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Subaru Forester STI Sport για την Ιαπωνία
Το Subaru GL των 862 ίππων στο Goodwood
Δεν θα πιστεύετε τι άλλαξε στο ανανεωμένο Subaru BRZ