Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε τι άλλαξε στο ανανεωμένο Subaru BRZ

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστεύετε τι άλλαξε στο ανανεωμένο Subaru BRZ

ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε τι άλλαξε στο ανανεωμένο Subaru BRZ

ΝΕΑ

Ένα facelift συνήθως αλλάζει αρκετά πράγματα πάνω σε ένα μοντέλο. Στην Subaru θεώρησαν ότι το BRZ χρειαζόταν μία ελάχιστη αλλαγή.

Advertisement
Advertisement

Το Subaru BRZ νέας γενιάς παρουσιάστηκε πέρσι στην Ιαπωνία, και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο η εταιρία προχωρά σε ένα μικρό “facelift”. Kαι όταν λέμε μικρό, το εννοούμε.

Συγκεκριμένα η εταιρία δεν άλλαξε τίποτα από όλα όσα συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το μόνο που βρήκε ως άξιο για βελτίωση ήταν ο διακόπτης για την ενεργοποίηση των φώτων.

Έτσι το μοντέλο για το 2022 στην ιαπωνική αγορά έχει πλέον έναν διακόπτη ο οποίος έχει μία επιπλέον θέση. Η αλλαγή επιτρέπει στον οδηγό να έχει τα πίσω φώτα αναμμένα ανεξάρτητα από τα πλευρικά φώτα, ή να τα έχει και τα δύο αναμμένα.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα, τα πίσω και τα πλαϊνά φώτα άναβαν ταυτόχρονα, όμως πλέον με την έξτρα επιλογή υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού της λειτουργίας τους. Τα εμπρός φώτα πάντως, με τον κανονισμό που ισχύει στην Ιαπωνία, ανάβουν αυτόματα, λειτουργία που είναι υποχρεωτική για όλα τα νέα αυτοκίνητα από τον Οκτώβριο του 2021.

Advertisement

Εκτός από το νέο διακόπτη των φώτων, όλα παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα, κάτι απόλυτα λογικό μιας και το BRZ δεν έχει κλείσει χρόνο στην παραγωγή. Και παραμένει ένα από τα πιο ευχάριστα και οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά για όποιον θέλει τον κλασικό συνδυασμό με κινητήρα εσωτερικής καύσης και πίσω κίνηση.

Advertisement

Στην ιαπωνική αγορά, εφοδιάζεται με κινητήρα 2,4 λίτρων μπόξερ, με απόδοση στους 235 ίππους και 250 Νm ροπή. Η ισχύς πηγαίνει στους πίσω τροχούς μέσα από ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο επίσης έξι σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρουσιάστηκε το «πιστάδικο» Subaru BRZ
Εξελίσσοντας το νέο Subaru BRZ (video)
Το Subaru BRZ… αγριεύει με εργοστασιακά αξεσουάρ (+video)