Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θρυλικό Subaru Impreza WRX επιστρέφει ως… ηλεκτρικό!

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θρυλικό Subaru Impreza WRX επιστρέφει ως… ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Το θρυλικό Subaru Impreza WRX επιστρέφει ως… ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Ένα ιστορικό αυτοκίνητο των αγώνων Ράλι και η εταιρία που βρισκόταν πίσω από αυτό ετοιμάζουν μία σύγχρονη εκδοχή του με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες. Τρίζουν τα κόκκαλα του Colin McRae;

Advertisement
Advertisement

Η μόδα των restomod, της επιστροφής δηλαδή εμβληματικών αυτοκινήτων του παρελθόντος με νέα μορφή και, σε κάποιες περιπτώσεις, με ηλεκτροκίνηση φαίνεται ότι δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Και σε αυτήν υποκύπτει και η Prodrive, η εταιρία που βρισκόταν πίσω από την αγωνιστική ομάδα που ετοίμαζε τα Subaru WRX για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι.

Η βρετανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα σκίτσο, μέσα από το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για την αναβίωση ενός από τα πιο σημαντικά μοντέλα των αγώνων ράλι, σε μία νέα μορφή και με ηλεκτρική πρόωση.

Advertisement
Advertisement

Το ονομάζει Ρ25 και όπως λέει στο συνοδευτικό κείμενο του post θα πρόκειται για την αναβίωση ενός θρύλου. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου restomod, όπως έγινε με αυτοκίνητα όπως η Porsche 911 της Singer ή η Kimera Evo37.

Advertisement

To όνομα αφήνει να εννοηθεί ότι θα είναι ένα εορταστικό μοντέλο για τα 25 χρόνια της εμπλοκής της Prodrive στο WRC, με το Impreza WRX του 1997. Το αυτοκίνητο είχε πρωταγωνιστήσει εκείνη την χρονιά στα μαγικά χέρια του Colin McRae, ο οποίος έχασε το πρωτάθλημα για έναν βαθμό αν και η Subaru είχε πάρει το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η Prodrive ετοίμαζε τα αυτοκίνητα της Subaru για το WRC από το 1990 έως το 2008, έχοντας κερδίσει τρία πρωταθλήματα οδηγών και άλλα τρία κατασκευαστών, έχοντας ως οδηγούς μεγάλα ονόματα μεταξύ των οποίων ο Colin McRae και ο Richard Burns.

Advertisement

H εταιρία έχει επίσης σημαντική παρουσία στο LeMans με πέντε νίκες με Aston Martin και Ferrari, έξι τίτλους στο πρωτάθλημα WEC και έναν μεγάλο αριθμό νικών στο βρετανικό πρωτάθλημα BTCC.

H Prodrive πρόσφατα έβγαλε σε μικρή παραγωγή το Hunter,μία “πολιτική” έκδοση του αγωνιστικού μοντέλου με το οποίο συμμετείχε στο ράλι Ντακάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση για το Subaru Outback
Subaru Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό της εταιρείας (video)
Subaru: Τέλος εποχής για το θρυλικό WRX STI

Advertisement