Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Lexus IS 500 με V8 και 472 ίππους

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Lexus IS 500 με V8 και 472 ίππους

ΝΕΑ

Νέο Lexus IS 500 με V8 και 472 ίππους

ΝΕΑ

Ο 5λιτρος ατμοσφαιρικός επιτρέπει στο μοντέλο να ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 sec.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του πρώτου της μοντέλου που θα ανήκει στη νέα, ισχυρή σειρά “F Sport Performance” προχώρησε η Lexus.

Πρόκειται για το Lexus IS 500 το οποίο, όπως μαρτυρά η ονομασία του, τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων ο οποίος παράγει 472 ίππους (7.100 σ.α.λ.) και 535,5 Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ. Το μοντέλο θα συνδυάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο επιτρέπει στο Lexus IS 500 F Sport Performance να επιταχύνει 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,5 sec.

Το μοντέλο ζυγίζει 1.764 κιλά (64 kg περισσότερα από το υπάρχον IS 350 F Sport και ενσωματώνει ως στάνταρ το δυναμικό πακέτο Dynamic Handling, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόµενες αναρτήσεις και μπλοκέ διαφορικό Torsen.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η πίσω ανάρτηση αποτελεί το επιστέγασμα συνεργασίας με τη Yamaha, και έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την ενίσχυση της δυναμικής συμπεριφοράς.

Το σεντάν έχει πιο «επιθετική» εμφάνιση, «κάθεται» σε ζάντες 19 ιντσών και το πίσω μέρος κοσμείται από τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement

Στο εσωτερικό ενσωματώνεται θερμαινόμενο τιμόνι, βελτιστοποιημένος πίνακας οργάνων με νέα γραφικά κατά την ενεργοποίηση του κινητήρα, ενώ πολλές από τις επενδύσεις κοσμούνται από το λογότυπο “F Sport Performance”.

Advertisement

Έμφαση, τέλος, έχει δοθεί στην ενίσχυση της ασφάλειας, μέσω του συστήματος Lexus Safety System+ 2.5 το οποίο περιλαμβάνει σύστημα εντοπισμού πεζών, emergency steering assist, προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα, Adaptive Cruise Control κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:
Νέα εικόνα για το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Lexus
Lexus LS F και LC F: Έρχονται με Twin-Turbo V8 και 660 ίππους
Νέα SUV και ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Lexus

Advertisement