Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα SUV και ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Lexus

Ελλάδα 2:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα SUV και ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Lexus

Mobility

Νέα SUV και ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Lexus

Mobility

Επίσημες πηγές της Lexus επιβεβαιώνουν πως η ιαπωνική εταιρία έχει στα άμεσα σχέδιά της τη δημιουργία νέων μοντέλων μεταξύ των οποίων επταθέσιο crossover και SUV με υβριδικές αλλά και αμιγώς ηλεκτρικές μονάδες ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση έρχεται από τον πρόεδρο της ένωσης αντιπροσώπων της Lexus στις ΗΠΑ, John Iacono ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως η πολυτελής ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει αρκετά νέα μοντέλα τα οποία θα βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

Σύμφωνα με τον Iacono μεταξύ των μελλοντικών μοντέλων είναι SUV και crossover τα οποία οι αντιπρόσωποι ζητούσαν από την εταιρία αρκετό διάστημα και πλέον η έλευσή τους αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό. Χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για να νέα Lexus, ο Iacono επιβεβαίωσε πως θα υπάρχει και επταθέσιο μοντέλο με τρεις σειρές καθισμάτων το οποίο μάλιστα θα δούμε αρκετά σύντομα. Επιπλέον τόνισε πως θα πρέπει να περιμένουμε και ένα καθαρόαιμο εκτός δρόμου SUV το οποίο θα έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και θα ενισχύσει την δημιουργική πλευρά της εικόνας της Lexus.

Lexus prototype

Advertisement
Advertisement

Φυσικά ο Iacono δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ηλεκτρικά μοντέλα επιβεβαιώνοντας πως σύντομα ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα ενταχθεί στη γκάμα της Lexus. Αυτό ενισχύει τις φήμες που θέλουν τη Lexus να παρουσιάζει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο την φετινή άνοιξη. Πιθανότατα το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί το σύστημα DIRECT4 της ιαπωνικής εταιρίας το οποίο αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι μοιρασμένοι στον εμπρός και πίσω άξονα προσφέροντας έτσι και χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η πρεμιέρα του DIRECT4 είχε γίνει σε ένα πρωτότυπο crossover στο οποίο κάθε ηλεκτροκινητήρας έφθανε τους 204 ίππους και τα 300 Nm ροπής.

Lexus prototype

Διαβάστε επίσης
Πως σας φαίνεται για περιπολικό το Lexus LC 500;
Lexus LX J201 Concept: Ένα Lexus για το τέλος του πολιτισμού
Νέα εικόνα για το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Lexus