Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Kia EV6: Εντυπωσιακή επιτάχυνση, αστραπιαία φόρτιση (video)

Ελλάδα 22:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Kia EV6: Εντυπωσιακή επιτάχυνση, αστραπιαία φόρτιση (video)

ΝΕΑ

Νέο Kia EV6: Εντυπωσιακή επιτάχυνση, αστραπιαία φόρτιση (video)

ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό crossover της Kia διατίθεται και στην πανίσχυρη έκδοση “GT” που επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,5 sec.

Advertisement
Advertisement

Η Kia αποκάλυψε πλήρως το ολοκαίνουριο Kia EV6, ένα μεσαίου μεγέθους crossover.  Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της που βασίζεται στην ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά πλατφόρμα E-GMP, ενώ εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία “Opposites United”.

Αναφορικά με τις διαστάσεις, το μήκος θα είναι 4.680 mm, το πλάτος 1.880 mm, το ύψος 1.550 mm και το μεταξόνιο 2.900 mm. Το τελευταίο διαμορφώνει ένα ευρύχωρο εσωτερικό, όταν η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ φτάνει τα 520 λτ. – 1.200 λτ. με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Σχεδιαστικά, υιοθετείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Kia η φιλοσοφία “Opposites United”, η οποία όπως αναφέρει η εταιρεία «εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και στην ανθρωπότητα». Το νέο σχεδιαστικό μοτίβο ενσαρκώνεται σε απόλυτο βαθμό στην «καυτή» έκδοση “GT”.

Advertisement
Advertisement

Στο μπροστινό μέρος συναντάται μια διασκευή της μάσκας “tiger face” υπό την κωδική ονομασία “Digital Tiger Face”, η οποία πλαισιώνεται από αιχμηρούς προβολείς, με ξεχωριστή οπτική υπογραφή. Στα «πλευρά» μια χαρακτηριστική γραμμή τρέχει κατά μήκος του κάτω μέρους των πορτών, ενώ οι επιβλητικές ζάντες τονίζουν το δυναμικό λουκ του EV6. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η οριζόντια, με μεγάλη καμπυλότητα LED λωρίδα, ενώ λίγο πιο πάνω υπάρχει μια διακριτή αεροτομή.

Στην καμπίνα, έμφαση δόθηκε στη συνδεσιμότητα, μέσω της τοποθέτησης δύο ισομεγεθών οθονών (12”) για το σύστημα infotainment και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement

Το νέο Kia EV6 διατίθεται τόσο σε 2κίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με μπαταρίες χωρητικότητας 58,0 kWh και 77,4 kWh. Στην κορυφή της γκάμας συναντάται η τετρακίνητη ισχυρή έκδοση “GT” που παράγει 580 PS και 740 Nm ροπής, επιτρέποντας στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,5 sec. Η “GT” φορά τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία χαρίζει έως και 510 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

Ένα από τα προσόντα του μοντέλου αφορά τη δυνατότητα φόρτισης στα 800V που σημαίνει ότι το EV6 μπορεί να φτάσει από το 10% έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα:
To ηλεκτρικό πρωτότυπο Kia CV από μέσα
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro
Μέσα στο μήνα το νέο ηλεκτρικό της Kia

Advertisement