Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο Kia CV από μέσα

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο Kia CV από μέσα

ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο Kia CV από μέσα

ΝΕΑ

Η Kia ετοιμάζεται να λανσάρει επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2027 με την εταιρεία να επιβεβαιώνει πρόσφατα πως το πρώτο από αυτά θα βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα ονομάζεται CV και πρόσφατα βρέθηκε σε εντατικές δοκιμές στη Σουηδία, παράλληλα βέβαια με το Hyundai Ioniq 5.

Ενώ έχουμε ήδη δει το συγκεκριμένο πρωτότυπο σε προηγούμενες περιπτώσεις, οι τελευταίες φωτογραφίες μας δίνουν την καλύτερη ματιά στο εσωτερικό του. Όπως μπορείτε να δείτε, το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με ανεξάρτητα ψηφιακά όργανα καθώς και εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων ως είθισται.

Υπάρχει επίσης ένα τιμόνι δύο ακτίνων όπως και ένας περιστροφικός διακόπτης. Το νέο EV της Kia θα διαθέτει επίσης λεπτούς αεραγωγούς, ιδιαίτερο σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος χώρου αλλά και μινιμαλιστική προσέγγιση σε ότι αφορά στην εργονομία.

Advertisement
Advertisement

Το εξωτερικό είναι έντονα καμουφλαρισμένο, ωστόσο γνωρίζουμε ήδη πως το CV είναι διαμορφωμένο έτσι προκειμένου να προβάλλει την κομψότητα ισορροπώντας ιδανικά μεταξύ crossover και hatchback. Ως αποτέλεσμα, διαθέτει κάποιες ηχηρές πινελιές όπως είναι η πλαστική επένδυση του αμαξώματος και οι μεγάλοι τροχοί.

Το μοντέλο διαθέτει επίσης κοντό καπό και μια μια κεκλιμένη οροφή η οποία κολακεύει την γραμμή του αμαξώματος. Πρόσθετες λεπτομέρειες είναι δύσκολο να εντοπιστούν, παρόλα αυτά, το νέο μοντέλο φαίνεται να έχει γωνιακό πίσω παράθυρο και διακριτικά πίσω φώτα.

Advertisement

Οι προδιαγραφές παραμένουν το μεγαλύτερο μυστήριο, αλλά το CV αναμένεται να έχει πολλά κοινά με το Ioniq 5. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να έχει σύστημα τετρακίνησης που απορρέει από τους δυο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνδυασμένη ισχύ 313 ίππους. Αυτό θα επιτρέψει στο Hyundai να επιταχύνει από στάση στο 0-100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Ενώ αυτοί οι αριθμοί παραμένουν μη επιβεβαιωμένοι, η Kia έχει ήδη πει ότι το επερχόμενο EV θα προσφέρει δυνατότητα ταχυφόρτισης όπως επίσης και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης:
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro
Μέσα στο μήνα το νέο ηλεκτρικό της Kia
Νέος Διευθυντής Marketing στην Kia Hellas