Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο μήνα το νέο ηλεκτρικό της Kia

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο μήνα το νέο ηλεκτρικό της Kia

ΝΕΑ

Μέσα στο μήνα το νέο ηλεκτρικό της Kia

ΝΕΑ

Αναμένεται να συνιστά το γρηγορότερο μοντέλο στην ιστορία της, ενώ θα απολαμβάνει περίπου 500 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να… εξηλεκτρίσει την γκάμα της είναι η Kia, η οποία έως το 2027 θα λανσάρει 7 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Την «αυλαία» θα ανοίξει ένα αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία “CV”, η παρουσίαση του οποίου αναμένεται να γίνει λίγο πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδας Korean Car Blog.

Εν λόγω μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα ενσωματώνει το νέο λογότυπο της Kia, θα φέρει μια εξολοκλήρου νέα σχεδίαση, ενώ η ισχυρότερη εκδοχή του θα ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, γεγονός που θα το καθιστά σε γρηγορότερο μοντέλο στην ιστορία της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, η διαφαινόμενη αυτονομία του θα αντιστοιχεί σε 500 χλμ., ενώ χάρη στους ταχύτατους φορτιστές IONITY ισχύος 350 kW η φόρτιση της μπαταρίας από το 20 στο 80% δεν θα απαιτεί περισσότερα από 20 λεπτά.

Σημειώνεται ακόμη πως θα αποτελεί ένα πιο… premium προϊόν συγκριτικά με… τα ηλεκτρικά αδερφάκια του, Niro και Soul, δεδομένου ότι θα ενσωματώνει το σύστημα μπαταριών των 800 Volt, από την Porsche Taycan.

Advertisement

To αμιγώς ηλεκτρικό Kia CV θα βασίζεται στην EV πλατφόρμα “E-GMP”, η οποία θα συναντάται και στο επερχόμενο Hyundai Ioniq.

Η Kia, πέρα από την βαθμιαία διεύρυνση της γκάμας της με 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, σχεδιάζει να στραφεί σε πιο βιώσιμες παραγωγικές μεθόδους, να χρησιμοποιήσει ανακυκλώσιμα υλικά και να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Advertisement

Θεμελιώδης στόχος, τέλος, της Kia είναι η πώληση 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων και ισάριθμων plug-in hybrid & υβριδικών έως το τέλος του 2026.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Δοκιμές για το ηλεκτρικό Kia Imagine

Δοκιμή: Kia e-Soul 64 kWh 204 PS

Με εντυπωσιακή σχεδίαση το νέο Kia Sportage