Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πράσινο φως για το νέο hypercar της Porsche

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πράσινο φως για το νέο hypercar της Porsche

ΝΕΑ

Πράσινο φως για το νέο hypercar της Porsche

ΝΕΑ

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, αποκαλύφθηκε πως η εξέλιξη ενός νέου μοντέλου της Porsche στην κατηγορία των hypercars, έχει ήδη ξεκινήσει.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche στη γκάμα της έχει πολλά ικανά μοντέλα αλλά όπως φαίνεται, αυτό δεν είναι αρκετό και θα πρέπει να περιμένουμε «νεότερα» για την αντικατάσταση της 918 Spyder.

Μπορεί στις τάξεις της Porsche να υπάρχουν «διαμάντια» όπως είναι οι εκδόσεις GT2 RS και GT3 RS της 911, το κύρος όμως της εταιρείας, θα τονιστεί (μαζί με τα ταμεία της) σημαντικά με την παρουσίαση ενός νέου hypercar που θα κάνει τη διαφορά. Ενός μοντέλου που θα έρθει να παίξει το ρόλο του τεχνολογικού και όχι μόνο «τοτέμ» για να τοποθετηθεί στην κορυφή της πυραμίδας των αυτοκινήτων της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Ένα τέτοιο μοντέλο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη ο CEO της Porsche, Oliver Blume, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Car. Συγκεκριμένα ο Blume ανέφερε πως «ένα hypercar είναι πάντα μέρος της στρατηγικής της Porsche» προσθέτοντας ότι «η Porsche είχε πάντα επιτυχία σε αυτό το είδος με το οποίο πρόβαλλε ότι καλύτερο διέθετε, δείχνοντας μελλοντικές τεχνολογίες και κορυφαία σύνολα».

Το νέο αυτό hypercar, θα πρέπει να περιμένουμε όμως για να το δούμε, μια και η μάρκα προς ώρας είναι επικεντρωμένη στην ηλεκτροκίνηση, ετοιμάζοντας πολλά νέα μοντέλα για κυκλοφορία μέσα στα επόμενα χρόνια. Αφού κλείσει αυτός ο κύκλος των νέων παρουσιάσεων, τότε θα μπορεί η Porsche να αξιολογήσει τι θα έκανε τη διαφορά στη συγκεκριμένη αγορά.

Advertisement

Αυτό, σύμφωνα με τον Blume, δεν θα γίνει νωρίτερα από το 2025. Τα προηγούμενα χρόνια, η Porsche μας έδειξε αρκετά πρωτότυπα σε αυτό το είδος των μοντέλων, με τις 918 RS και η 919 Street να είναι αυτές οι προτάσεις που ξεχώρισαν και θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο της βάσης για την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο σφυρί μία μοναδική Porsche 911 S Targa
H Porsche γιορτάζει τα «20 χρόνια Cayenne» με ρετρό προτάσεις
Μπορεί η Porsche 918 Spyder να κερδίσει μια KTM MotoGP; (+video)