Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί η Porsche 918 Spyder να κερδίσει μια KTM MotoGP; (+video)

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορεί η Porsche 918 Spyder να κερδίσει μια KTM MotoGP; (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί η Porsche 918 Spyder να κερδίσει μια KTM MotoGP; (+video)

ΝΕΑ

Η κλασική κόντρα μεταξύ ενός αυτοκινήτου και μιας μοτοσυκλέτας σε μια ευθεία είναι ένα σενάριο που επαναλαμβάνεται αλλά ποτέ δεν βαριόμαστε να το βλέπουμε.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά τα οχήματα δεν είναι κάποια τυχαία. Πρόκειται για την Porsche 918 Spyder και μια KTM Red Bull MotoGP η οποία συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας.

Το γερμανικό όχημα ήταν το πρώτο hypercar της Porsche το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται το 2013. Είχε υβριδικής διάταξης κινητήρα που αποτελούνταν από V8 4,6 λίτρων και από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Συνδυαστικά,  απέδιδε μέγιστη ισχύ 887 ίππους,  μέγιστη ροπή 1.250 Nm και το βάρος της ήταν 1.675 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Η KTM MotoGP έχει κινητήρα 1.000 κ. εκ., η μέγιστη ισχύς της είναι 270 ίπποι και ζυγίζει 200 κιλά. Φυσικά, μια μοτοσυκλέτα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  χρειάζεται έναν αναβάτη που να μπορεί να τη χειριστεί. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από τον Dani Pedrosa, τον γνωστό Ισπανό που έχει κερδίσει σε 31 Grand Prix του θεσμού και έχει ανέβει στο βάθρο 113 φορές.

Οι συντελεστές της ιστοσελίδας carwow αποφάσισαν να διενεργήσουν μια κόντρα μεταξύ των δύο οχημάτων. Έτσι βρέθηκαν στην ευθεία στην οποία πραγματοποιούν τις αντίστοιχες δοκιμές τους και θέλησαν να δουν εάν η Porsche θα μπορεί να ανταγωνιστεί στην ευθεία μια αυθεντική μοτοσυκλέτα του MotoGP, η οποία θα οδηγείται από ένα αναβάτη του θεσμού.

Advertisement

Το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο αναμενόμενο όσο πιστεύει κάποιος και χρειάστηκαν επανειλημμένες προσπάθειες για να βγει ασφαλές συμπέρασμα για το ποιο από τα δύο είναι ταχύτερο. Ποιο ήταν αυτό; «Η συνέχεια επί της οθόνης», όπως λέμε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Δείτε τον Walter Rohrl να το χάνει με μία Porsche 918 Spyder
Porsche 918 Spyder σε δημοπρασία
Video: 303 km/h με Porsche 918 Spyder