Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Honda Civic: Ολιστική αναβάθμιση (video)

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Honda Civic: Ολιστική αναβάθμιση (video)

ΝΕΑ

Νέο Honda Civic: Ολιστική αναβάθμιση (video)

ΝΕΑ

Καλύτερο κράτημα, περισσότερη τεχνολογία, πιο οδηγοκεντρικός προσανατολισμός. Είναι το νέο Honda Civic το κορυφαίο στα χρονικά;

Advertisement
Advertisement

Μνημειώδης είναι η αγάπη που δείχνει το αμερικανικό κοινό στο Honda Civic, όπως καταδεικνύουν οι 12 εκατ. πωλήσεις από το 1973 και η συνακόλουθη ανάδειξή του σε best-seller.

Αποφασισμένος να διατηρήσει τα σκήπτρα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην ανάπτυξη της νέας, 11ης γενιάς του μοντέλου, αποκαλύπτοντας –σύμφωνα με τα λεγόμενά του- το πιο fun-to-drive και τεχνολογικά προηγμένο Civic της πεντηκονταετίας.

Βέβαια, οι φίλοι της Honda στην Ελλάδα καλούνται να κάνουν για λίγους μήνες υπομονή ωσότου συστηθούν με την ευρωπαϊκή εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου, καθώς τα πρόσφατα αποκαλυπτήρια αφορούσαν την αμερικανική εκδοχή του (σε sedan).

Advertisement
Advertisement

Χάρη στην εκτενή χρήση ελαφρών υλικών (αλουμίνιου/ατσαλιού υπερυψηλής αντοχής), αλλά και δομικών συγκολλητικών, το νέο Honda Civic ενσωματώνει το πιο άκαμπτο πλαίσιο στην ιστορία του, αυξάνοντας την αντοχή του στις συγκρούσεις. Συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο, η στρεπτική ακαμψία και η καμπτική δυσκαμψία έχουν βελτιωθεί κατά 8% και 13% αντίστοιχα, προσφέροντας καλύτερη κύλιση, κατευθυντικότητα, αλλά και μετριασμό θορύβων/ κραδασμών στην καμπίνα.

Στη βελτιστοποίηση της οδικής συμπεριφοράς συμβάλλει μεταξύ άλλων το μακρύτερο μεταξόνιο (+36mm), αλλά και το ενισχυμένο σύστημα ανάρτησης. Ενδεικτικά, το πίσω μετατρόχιο είναι κατά 1,27 cm φαρδύτερο, ενώ έχουν γίνει επεμβάσεις στις αρθρώσεις των βραχιόνων (σινεμπλόκ) για καλύτερη απόσβεση των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Στο επίκεντρο των μηχανικών της Honda βρέθηκε και το σύστημα διεύθυνσης το οποίο παρέχει αυξημένο feedback και καλύτερη σταθερότητα στις ευθείες.

Advertisement

Περί διαστάσεων, το μήκος είναι 4.673 mm, το πλάτος 1.800 mm και το ύψος 1.414 mm, ενώ το μεταξόνιο πλέον φτάνει τα 2.735 mm, προσφέροντας ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Ο οδηγός, ακόμη, απολαμβάνει καλύτερη ορατότητα, χάρη στις πιο λεπτές κολόνες, τις γενναιόδωρες γυάλινες επιφάνειες και τη χαμηλότερη τοποθέτηση του καπό και της θύρας του πορτπαγκάζ.

Advertisement

Όπως έχουμε δει, η εμφάνιση του μοντέλου έχει εκμοντερνιστεί, οι κεντρικοί προβολείς, τα φώτα ημέρας, ομίχλης, αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ η χρωματική παλέτα απαρτίζεται από 8 χρώματα, 3 εκ των οποίων είναι πρωτοεμφανιζόμενα (Meteorite Gray Metallic, Sonic Gray Pearl και το ολοκαίνουριο Morning Mist Blue Metallic).

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η πλατιά οριζόντια λωρίδα σε honeycomb μοτίβο που ενσωματώνει τους αεραγωγούς. Στο κέντρο του ταμπλό εδρεύει μια «ελεύθερη» οθόνη αφής 9,0” (προαιρετικά) η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει ενσωματωθεί σε όχημα της Honda. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, ο οποίος έχει διάμετρο 10,2 ίντσες.

Advertisement

Το νέο Honda Civic θα διατίθεται στις ΗΠΑ με δύο 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης: Αφενός έναν ατμοσφαιρικό 2.000 cc των 160 PS στις 6.500 στροφές και 187 Nm στις 4.200 και αφετέρου έναν 1.5000αρη τούρμπο των 182 PS και 239 Nm στις 6.000 και 1.700 – 4.500 στορφές αντίστοιχα.  Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Η ευρωπαϊκή εκδοχή του νέου Honda Civic θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2022, ενώ αναμένουμε, φυσικά, και την έκδοση hatchback.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Μπαταρίες ξηρού τύπου στα επόμενα χρόνια- Όλα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ μέχρι το 2040
Volkswagen Golf GTI – Honda Civic Type R
Το επόμενο Honda Civic Type R δεν θα… “ηλεκτροποιηθεί”