Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο Ford Bronco (+vid)

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο Ford Bronco (+vid)

ΝΕΑ

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο Ford Bronco (+vid)

ΝΕΑ

Η αναμονή τελείωσε. Το νέο πολυαναμενόμενο Ford Bronco αποκαλύφθηκε επιτέλους, αναβιώνοντας κυριολεκτικά ένα από τα πιο διάσημα οχήματα στην ιστορία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Bronco επιστρέφει στη ζωή με δίθυρο αμάξωμα και -για πρώτη φορά- μια τετράθυρη έκδοση θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας του ανθεκτικού εκτός δρόμου μοντέλου, που περιλαμβάνει επίσης το μικρότερο Bronco Sport. Απ’ όλα έχει ο μπαξές δηλαδή…

Η Ford λέει ότι το νέο Bronco σχεδιάστηκε για λειτουργικούς λόγους, όχι για μόδα, με την εταιρεία «να παρακολουθεί κρυφά τα φόρουμ» όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να μάθει τι θέλουν οι πελάτες από ένα νέο Bronco. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο συγκριτικής αξιολόγησης αρκετά μη συμβατικών οχημάτων, όπως το Polaris RZR, για να βεβαιωθούν ότι το νέο Bronco θα γίνει ο ηγέτης στην κατηγορία.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: το νέο Bronco προσφέρει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία, (294 mm), όπως αντίστοιχα και την ικανότητα πρόσφυσης σε νερό στην κατηγορία, 851 mm. Η μέγιστη γωνία προσέγγισης είναι 29 μοίρες και η γωνία αναχώρησης 37,2 μοίρες. Θα μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε με ελαστικά 35 ιντσών κατευθείαν από το εργοστάσιο για πρώτη φορά.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Bronco θα διατίθεται με δύο κινητήρες EcoBoost: έναν τετρακύλινδρο 2,3 λίτρων με ισχύ 275 ίππους και 420 Nm ροπής καθώς και ένα V6 2,7 λίτρων με 315 ίππους και 542 Nm ροπής. Οι επιλογές κιβωτίου ταχυτήτων θα περιλαμβάνουν ένα νέο επτατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο στάνταρ στα τετρακύλινδρα μοντέλα και ένα 10τάχυτο αυτόματο που θα συνδυάζεται με τον μεγάλο κινητήρα. Οι πελάτες θα επιλέξουν επίσης μεταξύ δύο συστημάτων τετρακίνησης. Το πρώτο διαθέτει ηλεκτρονική εμπλοκή δυο σχέσεων, ενώ το προαιρετικό προηγμένο σύστημα έρχεται με ηλεκτρομηχανική τεχνολογία με αυτόματη εμπλοκή 4Η αλλά και κοντές σχέσης μετάδοσης.

Ντεμπούτο με το νέο Ford Bronco κάνει το λεγόμενο πακέτο Trail Toolbox της εταιρείας, μια σειρά τεχνολογιών που θα σας βοηθήσουν στις περιπέτειες εκτός δρόμου. Αυτό περιλαμβάνει το Trail Control, το οποίο είναι ένα cruise control χαμηλής ταχύτητας για οδήγηση σε δύσβατα μονοπάτια, το Trail Turn Assist, το οποίο “σφίγγει” την ακτίνα στροφής εκτός δρόμου με τη βοήθεια του torque vectoring και το Trail One-Pedal Drive, το οποίο βοηθά τον οδηγό να είναι πιο ακριβής και σίγουρος κατά το σκαρφάλωμα σε βράχους.

Advertisement

Το εσωτερικό εμπνεύστηκε επίσης από το αυθεντικό Bronco: οι μετρητές και τα χειριστήρια είναι σαφώς ορατά και διαισθητικά, ενώ ο σχεδιασμός ενσωματώνει λαβές τόσο στο ταμπλό όσο και στην κεντρική κονσόλα. Η καμπίνα είναι επίσης ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες, με δάπεδο από καουτσούκ με βύσματα αποστράγγισης, αδιάβροχους διακόπτες και αδιάβροχη επένδυση. Το ταμπλό μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ένα έξυπνο ράφι για την τοποθέτηση διαφορετικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων smartphone, κάμερας και άλλων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Το Ford Bronco παίζει στην έρημο

Advertisement

Το Suzuki Jimny γίνεται Ford Bronco