Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Hyundai, Aramco και Kaust

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεργασία Hyundai, Aramco και Kaust

ΝΕΑ

Συνεργασία Hyundai, Aramco και Kaust

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Hyundai Motor, η Aramco και η K.A.U.S.T. ερευνούν από κοινού την ανάπτυξη κινητήρα, που καταναλώνει συνθετικό καύσιμο (e-fuel) με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία στοχεύει στην μείωση των εκπομπών ρύπων μέσω δοκιμών σε υβριδικά οχήματα.

Ο Όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας (Aramco) και το King Abdullah University of Science and Technology (K.A.U.S.T.), με σκοπό να ερευνήσουν και να αναπτύξουν από κοινού ένα προηγμένο καύσιμο για κινητήρες εσωτερικής καύσης στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ενός οχήματος.

Ο Όμιλος Hyundai Motor πραγματοποιεί πολλές και διαφορετικές ενέργειες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) με στόχο την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) κατά τη μετάβασή του σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) και ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου (FCEV).

Advertisement
Advertisement

«Τα BEV και τα FCEV είναι τεχνολογίες του Ομίλου Hyundai Motor που στοχεύουν στην επίτευξη κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία ICE που συνδυάζει φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο θα είναι το κλειδί για την αποτελεσματική μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τη μετάβασή μας στην ηλεκτροκίνηση (EVs)», δήλωσε ο κ. Alain Raposo, Executive Vice President του Ομίλου Hyundai Motor, Επικεφαλής του Electrified Propulsion Technical Unit.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά καύσιμα, τα e-fuels αποτελούνται από φιλικό προς το περιβάλλον υδρογόνο -παράγεται από ηλεκτρόλυση νερού με χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας– και διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα 80% χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Ο κινητήρας διαθέτει μια φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία που αυξάνει τη θερμική απόδοση και την οικονομία καυσίμου σε σύγκριση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

Τα επόμενα δύο χρόνια, το Hyundai Motor Group, η Aramco και η K.A.U.S.T. θα συνεργασθούν στην έρευνα και την ανάπτυξη προηγμένης σύνθεσης καυσίμου για χρήση σε ένα νέο σύστημα καύσης.

Advertisement

Το Hyundai Motor Group, θα κατασκευάσει έναν σύγχρονο κινητήρα βενζίνης με εξαιρετικά λιτή καύση για χρήση από την ερευνητική ομάδα. Η Aramco στοχεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία των καυσίμων της για να παρασκευάσει ένα συνθετικό καύσιμο ενώ η K.A.U.S.T. θα επιβλέπει τη μοντελοποίηση και την εφαρμογή των τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών του κινητήρα στο υπερσύγχρονο κέντρο έρευνας καύσης της εταιρείας.

Η συνεργασία στοχεύει να επαληθεύσει κατά πόσο μπορούν να μειωθούν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα όταν το e-fuel χρησιμοποιείται σε υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα. Ο Όμιλος Hyundai Motor αναμένει να επιτύχει ουδετερότητα του άνθρακα μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από τα συμβατικά καύσιμα μέσω κινητήρων νέας τεχνολογίας.

Advertisement

«Καθώς αυξάνεται η κυκλοφορία των υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων, η πραγματική πρόκληση βρίσκεται τώρα στο να κάνουμε βήματα για καλύτερα καύσιμα και εξαιρετικά συστήματα καύσης. Η ομάδα της Aramco παρέχει τη σχεδίαση του καυσίμου και την τεχνογνωσία για τη βελτίωση της απόδοσης καύσης του κινητήρα της Hyundai Motor Group και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει στην εφαρμογή συνθετικών ηλεκτρονικών καυσίμων. Αυτός είναι ένας χώρος στον οποίο πιέζουμε τα όρια και είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος του» δήλωσε ο κ. Ahmad O. Al-Khowaiter, Chief Technology Officer της Aramco.

Η Hyundai Motor Company έχει ανακοινώσει τον οδικό της χάρτη Carbon Neutrality 2045, δεσμευόμενη να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στα προϊόντα της και τις δραστηριότητές της παγκοσμίως έως το 2045. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε επενδύσεις για καθαρότερες μεταφορές και πιο πράσινες λύσεις ενέργειας επιτυγχάνοντας ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Hyundai Ioniq 6
To Hyundai Staria πάει… παντού (video)
Η Hyundai και η Healthy Seas στην Ιθάκη