Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BYD

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BYD

ΝΕΑ

Έρχονται Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BYD

ΝΕΑ

Μετά τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD ο όμιλος Πετρόπουλος ετοιμάζεται «πυρετωδώς» για την έλευση και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το άνοιγμα που έχει επιχειρήσει ο όμιλος Πετρόπουλος στην Κίνα.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ο ελληνικός όμιλος μετά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την BYD για τα ηλεκτρικά λεωφορεία προχωρά έναν βήμα παραπάνω και ετοιμάζεται «πυρετωδώς» για να εισάγει και στην ελληνική αγορά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διαθέτει η κινεζική μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το BYD e6 το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη από το 2016 και μάλιστα το έχει χρησιμοποιήσει και η UBER στο στόλο οχημάτων της μαζί με τα Nissan Leaf.

H BYD αποτελεί τον 6ο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων της Κίνας και έχει ξεκινήσει τις εξαγωγές στην Ευρώπη από το 2016 ενώ παράλληλα κατασκευάζει λεωφορεία, τρένα, μπαταρίες και ηλεκτρονικά!

Advertisement

Το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη και αναμένεται να δούμε και στην Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο πεντάθυρο hatchback, που τροφοδοτείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 120 ίππων με μέγιστη ροπή 450 Nm.

Έχουν κατασκευαστεί πιο ισχυρές εκδόσεις, αλλά η BYD υπολογίζει αυτή η έκδοση μπορεί να ταξιδέψει άνετα με 110-120 χλμ./ώρα και να έχει αυτονομία 280-300 χιλιόμετρα.

Advertisement

Το BYD e6 έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 1,82 μ. και ύψος 1,64 μέτρα και σχεδιαστικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Στο εσωτερικό διακρίνουμε μια υψηλή δόση τεχνολογίας με την οθόνη των πληροφοριών να είναι τοποθετημένη στο κέντρο της κονσόλας.

Advertisement

H μπαταρία ιόντων λιθίου των 30 kWh προσδίδει αυτονομία 300 χλμ. ενώ η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται μέσα σε 2 ώρες όπως αναφέρει η εταιρεία.

Η τελική ταχύτητα του BYD e6 προσδιορίζεται στα 140 χλμ./ώρα και ο εξοπλισμός του θεωρείται υπερπλήρης.