Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στην Alpine έως το 2024 ο Esteban Ocon

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Alpine έως το 2024 ο Esteban Ocon

FORMULA 1

Στην Alpine έως το 2024 ο Esteban Ocon

FORMULA 1

Προτού καν ενταθεί η silly season ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2022, η Alpine F1 Team προχώρησε στην τριετή επέκταση της συνεργασίας της με τον Esteban Ocon.

Advertisement
Advertisement

Μία κίνηση με τη σημασία της, καθώς ο Γάλλος είναι οδηγός που ουσιαστικά «ανήκει» στη Mercedes, πράγμα δίνει ένδειξη για το πως μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα εκεί. Ή καλύτερα, πως δεν υπήρχε θέση για τον 24χρονο αφού πρώτος στη λίστα σε ενδεχόμενη (ή επικείμενη;) διάδοχη κατάσταση, είναι ο George Russell.

Ο Ocon που έκανε τα πρώτα του βήματα στην F1 ως junior οδηγός της Lotus (όπως λεγόταν τότε η ομάδα), μετά τους τίτλους στην Ευρωπαϊκή Formula 3 και το GP3 Series (2015) ανέλαβε ρόλο εφεδρικού οδηγού της Renault για το 2016. Στα μισά εκείνης της σεζόν έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τη Manor.

Η διετία 2017-2018 τον βρήκε στη Force India/Racing Point, το 2019 ήταν εφεδρικός οδηγός της Mercedes ενώ πέρυσι επέστρεψε στο Enstone για τη Renault. Είχε μία πολύ καλή σεζόν, με 62 κερδισμένους βαθμούς και καλύτερο του αποτέλεσμα, τη δεύτερη θέση στο Grand Prix του Sakhir – το παρθενικό του βάθρο στην F1!

Advertisement
Advertisement

ocon-2024-a1000x600

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχιστεί η συνεργασία μου με την ομάδα και νιώθω υπέροχα που έχω διασφαλίσει το μέλλον μου με την Alpine. Έχουμε εξελιχθεί μαζί και στόχος είναι να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι κινούμενοι προς τα εμπρός. Υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, ειδικά με τους νέους κανονισμούς του 2022. Είμαι σίγουρος πως δουλεύοντας σκληρά, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Συχνά σκέφτομαι το περυσινό Sakhir Grand Prix και το βάθρο μας κι αυτό μου δίνει κίνητρο, να δημιουργήσουμε κι άλλες τέτοιες, ξεχωριστές αναμνήσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Ocon.

Συνολικά στην καριέρα του στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει 73 εκκινήσεις και 210 κερδισμένους βαθμούς. Δώδεκα εξ αυτών φέτος, με τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες σε βαθμολογούμενες θέσεις, στα Grand Prix Εμίλια Ρομάνια, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Μονακό.

Advertisement

ocon-2024-d1000x600

Από την πλευρά της ομάδας, για την επέκταση της συνεργασία των δύο πλευρών μίλησε ο CEO της Alpine Cars, Laurent Rossi: «Απ’ όταν επέστρεψε στην ομάδα μας το 2020, ο Esteban έχει χτίσει αυτοπεποίθηση, σημειώνει σταθερά θετικά αποτελέσματα και βοηθά στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πολλές εμπειρίες στην F1 και βελτιώνεται συνεχώς. Αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για εμάς και πιστεύουμε ακράδαντα πως θα βοηθήσει την ομάδα να ανέβει επίπεδο και να πετύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους της».

Advertisement

O Ocon θα συνεχίσει στο πλευρό του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Fernando Alonso.

ocon-alpine-a521-filmingday-c1000x600

Διαβάστε επίσης:
To F1 Vlog για το επεισοδιακό GP Μπακού (video)
Στην πόρτα της εξόδου από τη Mercedes o Bottas
Η Pirelli αποκάλυψε την αιτία των κλαταρισμάτων στο Baku

Advertisement