Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες BMW X3 M & X4 M Competition: Όσα πρέπει να ξέρεις (video)

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες BMW X3 M & X4 M Competition: Όσα πρέπει να ξέρεις (video)

ΝΕΑ

Νέες BMW X3 M & X4 M Competition: Όσα πρέπει να ξέρεις (video)

ΝΕΑ

Τα πανίσχυρα SUV των Βαυαρών είναι προικισμένα με περισσότερη ροπή, πιο σύγχρονη εμφάνιση και υπόσχονται ανόθευτες συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Πιστή στη σπορ φιλοσοφία της και εναρμονισμένη με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής, η BMW πρόσφατα ανανέωσε τις X3 και X4, απομακρύνοντας την κουκούλα και από τις πιο «ακραίες» εκδοχές τους, M Competition.

Πηγή ζωής εξακολουθεί ν’ αποτελεί ο ισχυρότερος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των Βαυαρών με ισχύ 510 PS  που πλέον έχει αυξημένη κατά 50 Nm ροπή στα 650 Nm, μειώνοντας το χρόνο επιτάχυνσης κατά 0,3 δλ. για το στάνταρ σπριντ 0 – 100 χλμ./ώρα στα 3,8 δλ.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά μπορεί να αυξηθεί στα 285 km/h σε συνδυασμό με το προαιρετικό M Driver’s Package.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic, αλλά προσφέρεται και δυνατότητα manual αλλαγής των σχέσεων είτε μέσω paddles είτε του επιλογέα “M” στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Κατά την επιτάχυνση το κιβώτιο δεν ανεβάζει αυτόματα σχέση ακόμα και αν οι στροφές του κινητήρα είναι υψηλές.

Advertisement

Οι BMW X3 και X4 M Competition ενσωματώνουν φυσικά το σύστημα M xDrive All-Wheel Drive το οποίο συνεργάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικό, Active M Differential, για τη βέλτιστη κατανομή της ροπής με έμφαση στον πίσω άξονα. Σημειώνεται πως η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μόνο όταν οι τελευταίοι φτάσουν στα όρια της ελκτικής πρόσφυσης.

Τα μοντέλα κάθονται σε ζάντες 21”M 892M Star Spoke με φινίρισμα Jet Black, που εξοικονομεί 2 κιλά ανά τροχό και είναι ντυμένες με ελαστικά διαστάσεων 255/40 ZR21 μπροστά και 265/40 ZR21 πίσω.

Advertisement

Σχεδιαστικά κοινό γνώρισμα των «καυτών» SUV συνιστά η μεγαλύτερη μάσκα τύπου “νεφρών” με ενιαίο πλαίσιο και πιο flat κεντρικούς προβολείς. Ξεχωριστό, σπορ τόνο δίνουν επίσης οι νέες, κάθετα διατεταγμένες και επιμήκεις πλαϊνές εισαγωγές αέρα, όπως και τα δύο ζεύγη απολήξεων της εξάτμισης σε μαύρο χρωμιωμένο φινίρισμα που αφομοιώνονται πλήρως από τον διαχύτη σε black chrome.

Γνωρίστε τις νέες BMW X3 και Χ4 Μ Competition στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW i4: Πλήρης αποκάλυψη και σπορ έκδοση i4 Μ50
BMW M4 Competition Convertible: Πανίσχυρη και κάμπριο (video)
Νέα BMW Σειρά 2 Coupe: Ακόμα πιο δυναμική