Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Ανανέωση για τις BMW X3 & X4

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Ανανέωση για τις BMW X3 & X4

ΝΕΑ

Επίσημο: Ανανέωση για τις BMW X3 & X4

ΝΕΑ

Η BMW ανακοίνωσε τις ανανεωμένες εκδοχές τόσο της X3 όσο και της X4 με εμφανείς αισθητικές αλλαγές και βελτιώσεις στα σημεία. Ελαφρώς πιο ροπάτες οι M Competition με τον εξακύλινδρο να εξακολουθεί να αποδίδει 510 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο SUV της BMW διανύουν το μέσο της εμπορικής τους πορείας και όπως ήταν αναμενόμενο περνούν από το απαραίτητο φρεσκάρισμα για να συνεχίσουν για τουλάχιστον μια τριετία ακόμη. Ταυτόχρονα, η γερμανική εταιρία αποκαλύπτει και στέκεται ιδιαίτερα στις κορυφαίες M Competition εκδόσεις τις οποίες βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Οπτικά, η ανανέωση των δύο SUV κινείται στα ειωθότα ενός facelift με τις αλλαγές να εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με τις νέες εισαγωγές αέρα, στην μεγαλύτερη (αλλά όχι υπερβολικά μεγάλη) μάσκα, στα LED φωτιστικά σώματα με τους πιο λεπτούς προβολείς κ.α. Όλες οι αλλαγές αποκτούν μια πιο εμφατική εικόνα στις εκδόσεις M Competition που ξεχωρίζουν από την πιο αεροδυναμική και «ντοπέ» εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχουν αλλαγές κυρίως στις οθόνες, όπως στο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ που έχει επιλογή M View όπως και στην ΒMW Μ8. Αναβαθμισμένη είναι και η κεντρική κονσόλα μαζί με την touch-screen (από 10,25’’ έως 12,3’’, στάνταρ η μεγάλη στην Χ4), με το σύστημα πολυμέσων να έχει διευρυμένες λειτουργίες και πλέον απομακρυσμένα (over-the-air) updates. Στις Competition τα σπορ καθίσματα είναι στάνταρ και οι διακόπτες στη βάση του επιλογέα κίνησης είναι όπως στις νέες Μ3 και Μ4.

Κάτω από το καπό των M Competition υπάρχει ο ισχυρότερος σε σειρά εξακύλινδρος τρίλιτρος turbo της BMW που πλέον αποδίδει 50 Nm παραπάνω (συνολικά 650 Nm) με την μέγιστη ισχύ να παραμένει στα 510 άλογα, τα οποία μεταφέρονται στους τέσσερις τροχούς μέσω του M Steptronic με τις 8 σχέσεις.

Σχετικά με τις επιδόσεις, οι M Competition χρειάζονται 3,8 δευτερόλεπτα για το «0-100» και είναι 0,3 δλ. ταχύτερες από τις προηγούμενες. Η τελική φτάνει έως τα 285 χλμ./ώρα με το πακέτο M Driver. Το λανσάρισμα των M Competition θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Advertisement

Όσον αφορά στις πιο ταπεινές εκδόσεις αυτές συνεχίζουν ως είχε με τους δίλιτρους turbo (και όλους της βενζίνης) να αποκτούν ήπια υβριδική 48βολτη τεχνολογία και να αποδίδουν από 184 ίππους στις εκδόσεις xDrive20i και 245 ίππους στις xDrive30i. Η M40i με το τρίλιτρο μοτέρ αποδίδει 360 άλογα, ενώ η plug-in υβριδική xDrive30e είναι στα 292. Την γκάμα συμπληρώνουν οι δίλιτρες πετρελαίου xDrive 20d με 190 ίππους, καθώς και η τρίλιτρη xDrive30d με 286 ίππους. Δίχως να ξεχνάμε την top Μ40d με τα 340 άλογα.

Advertisement

Το Driving Assistant Professional, που διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά σε αυτή τη σειρά μοντέλων, περιορίζει το στρες του οδηγού και αυξάνει την ασφάλεια στις περιπτώσεις όπου υπάρχει συνειδητή επιθυμία για βοήθεια. Εκτός από το Driving Assistant, που είναι επίσης προαιρετικό, οι λειτουργίες περιλαμβάνουν το Active Cruise Control με βελτιωμένη λειτουργικότητα στην πόλη, προειδοποίηση στις διασταυρώσεις με πρόσθετη λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη, emergency lane assistant και βελτιωμένο σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (steering/lane guidance assistant). Η τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου Assisted View στο ταμπλό οργάνων προσφέρει μία επισκόπηση με τα συστήματα υποστήριξης του Driving Assistant Professional που έχουν ενεργοποιηθεί και τις λειτουργίες που προσφέρουν. Το Parking Assistant Plus προσφέρει επίσης υποβοήθηση οπισθοπορείας (reverse assistant), που αναλαμβάνει τον έλεγχο διεύθυνσης όταν το όχημα κινείται με Όπισθεν καταγράφοντας επακριβώς την αντίστροφη πορεία. Κάτι ακόμα νέο στις BMW X3 και BMW X4 είναι το προαιρετικό BMW Drive Recorder, που τραβά βίντεο γύρω από το όχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW i4: Πλήρης αποκάλυψη και σπορ έκδοση i4 Μ50
BMW M4 Competition Convertible: Πανίσχυρη και κάμπριο (video)
Νέα BMW Σειρά 2 Coupe: Ακόμα πιο δυναμική