Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα BMW Σειρά 2 Coupe: Ακόμα πιο δυναμική

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα BMW Σειρά 2 Coupe: Ακόμα πιο δυναμική

ΝΕΑ

Νέα BMW Σειρά 2 Coupe: Ακόμα πιο δυναμική

ΝΕΑ

Το νέο 2θυρο sports car της BMW θα διακρίνεται για τη δυναμική του οδική συμπεριφορά, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο πεδίο της άνεσης.

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία φάση δοκιμών βρίσκεται η νέα BMW Σειρά 2 coupe, με τους Βαυαρούς να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα μηχανικά μέρη που σχετίζονται με τη δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρεία, η επερχόμενη, νέα BMW Σειρά 2 έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε Nurburgring και στους δημόσιους δρόμους του Μονάχου, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη βελτιστοποίηση της ανάρτησης, του πλαισίου, του συστήματος διεύθυνσης και του συστήματος πέδησης.

Η στατική στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί κατά 12% συγκριτικά με το απερχόμενο 2θυρο sport car, ενώ έχουν αυξηθεί τα μετατρόχια για τη μείωση των κλίσεων του αμαξώματος στις μεγάλες καμπές.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη, ως στάνταρ ενσωματώνονται ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ προαιρετικά προσφέρεται σύστημα ανάρτησης Adaptive M, για βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και άνεσης.

Έμφαση έχει δοθεί και πεδίο του χειρισμού της νέας BMW Σειράς 2, με την κατανομή βάρους μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα να είναι σχεδόν 50:50. Κατ’ επιλογή θα ενσωματώνεται το σύστημα διεύθυνσης Variable Sports Steering το οποίο ενισχύει την ακρίβεια στις στροφές και ταυτόχρονα μειώνει την απαιτούμενη δύναμη που χρειάζεται να ασκήσει στο τιμόνι ο οδηγός κατά τη διαδικασία στάθμευσης.

Advertisement

Κορυφαία έκδοση θα συνιστά η M240i xDrive, που θα κινείται από έναν 6κύλινδρο σε σειρά με τεχνολογία TwinPower Turbο απόδοσης 375 PS, ενώ θα συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport.

Η κίνηση θα φτάνει στους τροχούς μέσω της τετρακίνησης xDrive, με προτεραιότητα στην κατανομή της ροπής στον πίσω άξονα. Η συγκεκριμένη έκδοση, τέλος, θα ενσωματώνει και M Sports διαφορικό.

Advertisement

Η έναρξη παραγωγής της νέας BMW Σειράς 2 Coupe είναι προγραμματισμένη για το προσεχές καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα  
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα BMW M5 CS;
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα οδηγεί BMW 

Advertisement