Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M4 Competition Convertible: Πανίσχυρη και κάμπριο (video)

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M4 Competition Convertible: Πανίσχυρη και κάμπριο (video)

ΝΕΑ

BMW M4 Competition Convertible: Πανίσχυρη και κάμπριο (video)

ΝΕΑ

Αποκαλυπτήρια για την ανοιχτή εκδοχή της M4 Competition, με ελαφρύτερη, υφασμάτινη οροφή και τετρακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Λίγα είναι αυτά που μπορούν να συγκριθούν με την αίσθηση ελευθερίας με την οποία κατακλύζεται όποιος κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός κάμπριο μοντέλου. Και ακόμα λιγότερα, όταν αυτή η αίσθηση συνοδεύεται… από 510 ίππους.

Το δίπτυχο «ξένοιαστες βόλτες, ισχυρές επιδόσεις» υπηρετεί ευλαβικά  το νέο δημιούργημα της BMW, η M4 Competition Convertible, που έρχεται να προστεθεί δίπλα στην coupe παραλλαγή της.

Κάτω από το καπό υπάρχει το ίδιο 6κύλινδρο 3λιτρο twin-turbo μοτέρ των 510 PS και 650 Nm ροπής, πλαισιωμένο από 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το μοντέλο ενσωματώνει το σύστημα τετρακίνησης xDrive με διαφορικό Active M Differential που δίνει προτεραιότητα στην κατανομή της ροπής στον πίσω άξονα.

Advertisement
Advertisement

Η M4 Competition Convertible είναι κατά μόλις 0,2 sec πιο αργή από την coupe, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία 0-100 km/h σε μόλις 3,7 sec, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Σημειώνεται πως η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί στα 280 km/h μέσω του προαιρετικού πακέτου “M Drive”.

Η κύρια διαφορά της κάμπριο έκδοσης συγκριτικά με την coupe δεν είναι άλλη από την… οροφή. Η τελευταία, στη νέα ανοιχτή M4 Competition δεν είναι τύπου hard-top αλλά υφασμάτινη, με 40% χαμηλότερο βάρος και απλούστερη κατασκευή. Το άνοιγμα και το κλείσιμο της οροφής διαρκεί περίπου 18 sec, ακόμα και εν κινήσει σε ταχύτητες έως και 50 km/h.

Advertisement

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι για το μοντέλο δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις… κρύες μέρες. Αυτό διότι τα καθίσματα ενσωματώνουν ως στάνταρ το σύστημα Air Collar που ζεσταίνει τον αυχένα των επιβατών η οροφή είναι κατεβασμένη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα γίνει η BMW M5 η πρώτη τετράθυρη CSL;
BMW: Η νέα Σειρά 7 θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4
Ξέφρενο drifting με τις νέες BMW M3 & M4 (+video)

 

Advertisement