Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Pagani Huayra R: Αποκωδικοποιώντας το κτήνος (video)

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Pagani Huayra R: Αποκωδικοποιώντας το κτήνος (video)

ΝΕΑ

Νέα Pagani Huayra R: Αποκωδικοποιώντας το κτήνος (video)

ΝΕΑ

Το κτηνώδες κατασκεύασμα της Pagani υπόσχεται εξωφρενικές επιδόσεις και ευλαβική εκτέλεση των εντολών του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

«Ανόθευτο, παθιασμένο, επιβλητικό και σαγηνευτικό». Αυτά τα τέσσερα επίθετα επέλεξε η Pagani προκειμένου να περιγράψει το νέο, και πιο σκληροπυρηνικό κατασκεύασμά της. Ο λόγος για την Pagani Huayra R, ένα μοντέλο που προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα.

Πριν από λίγες μέρες, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, προμήνυσε τα αποκαλυπτήρια, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που απεικόνιζε την τεράστια αεροτομή της Huayra R. Λίγες μέρες μετά, συστηνόμαστε με κάθε σπιθαμή του αμαξώματός της, αλλά και των τεχνολογιών της.

Advertisement
Advertisement

Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένας νέος V12 κινητήρας, ο οποίος αναπτύχθηκε από κοινού με την εταιρεία HWA AG, και αποδίδει 850 ίππους και 750 Nm ροπής, ενώ ο κόφτης είναι στις 9.000 σ.α.λ. Σημειώνεται πως για την εξέλιξη του μοτέρ απαιτήθηκαν περισσότερα από δύο χρόνια, ζυγίζει 198 κιλά και χρησιμοποιεί ένα σύστημα άμεσα ψεκασμού που λειτουργεί στα 200 bar. Το τελευταίο, σύμφωνα με την Pagani, βελτιστοποιεί τη θερμοδυναμική απόδοση και την αυτονομία.

Ο 12κύλινδρος συνδυάζεται με ένα νέο 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας με την HWA AG. Ζυγίζει μόλις 80 κιλά, ενώ προσφέρει ακαριαίες αλλαγές σχέσεων.

Παράλληλα, το μοντέλο ενσωματώνει ένα ειδικά εξελιγμένο σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις (με κεραμική επικάλυψη) στο κέντρο του πίσω μέρους, ενώ ο παραγόμενος ήχος παραπέμπει… σε μονοθέσιο της F1.

Advertisement

H νέα Pagani Huayra R χρησιμοποιεί ένα νέο monocoque, μέρος του οποίου είναι και τα καθίσματα. Παράλληλα, το μοντέλο έχει κάποιες μοναδικές πλευρικές δομές απορρόφησης κραδασμών, ένα roll bar, καθώς και ένα μπροστινό πλαίσιο χάλυβα, το οποίο εκτός από χρώμιο περιέχει και μολυβδαίνιο (κραματικό στοιχείο). Τα προαναφερθέντα, παράλληλα με κάποιες άλλες αλλαγές, προσφέρουν κατά 16% αυξημένη στρεπτική ακαμψία συγκριτικά με την «απλή» Huayra. Όσον αφορά το συνολικό βάρος του οχήματος, αυτό δεν ξεπερνά τα 1.050 kg.

Advertisement

Η παραγόμενη κάθετη δύναμη αντιστοιχεί σε 1.000 kg σε ταχύτητα 320 χλμ./ώρα. Σε αυτό συμβάλλουν οι δύο νέες εισαγωγές αέρα που βελτιστοποιούν την αεροδυναμική και ψύχουν τα μπροστινά φρένα.

Στα πλευρά δεσπόζουν σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών, ντυμένες με ελαστικά Pirelli P Zero, ενώ έχουν τοποθετηθεί κεραμικά φρένα της Brembo.

Advertisement

Εκτός από τα τελευταία, η Huayra R επωφελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ανάρτησης το οποίο έχει διπλά ψαλίδια με ελικοειδή ελατήρια, καθώς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ . Το συγκεκριμένο set-up της ανάρτησης προσφέρει πολύ καλά γεωμετρικά χαρακτηριστικά με ιδανικό έλεγχο της γωνίας κάμπερ.

Στο εσωτερικό ο οδηγός κάθεται σε καθίσματα που ενσωματώνουν ζώνη ασφαλείας 6 σημείων και προσκέφαλα από ανθρακονήματα που παρέχουν εξαιρετική πλευρική προστασία. Το τιμόνι ενσωματώνει paddles για την παραμετροποίηση πολλών λειτουργιών, μεταξύ των οποίων του traction control και των φρένων.

Το μοντέλο, τέλος, θα παραχθεί σε μόλις 30 μονάδες, με την τιμή εκκίνησης να αντιστοιχεί σε 2,2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Το hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία
Pagani Huayra με V12 και ηλεκτρικές εκδόσεις
Απίστευτο: Οδηγός F1 διαλύει μια σπάνια McLaren (Φωτογραφίες)