Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία

ΝΕΑ

To hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία

ΝΕΑ

Θέλοντας εσκεμμένα ή μη να «μπει στα χωράφια» της Ferrari, η Hongqi ανακοίνωσε πως η κατασκευή του δικού της hypercar θα γίνει στην πατρίδα της διάσημης Ιταλικής μάρκας με το μαύρο άλογο σε κίτρινο φόντο για έμβλημα.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση παραγωγής του hypercar S9, θα γίνεται στην περιοχή της Emilia- Romagna, που θεωρείται η «Μέκκα» των Ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μαζί οι Silk EV και First Automobile Works (FAW) έχουν προγραμματίσει να κατασκευάσουν το υβριδικό hypercar Hongqi S9 στην καρδιά της Ιταλικής περιοχής όπου ήδη βρίσκονται εκεί οι Ferrari, Lamborghini και Pagani. Η κοινοπραξία Silk-FAW στοχεύει φαινομενικά στην παραγωγή τέτοιων supercars, καθώς και κάποιων εξαιρετικά premium προτάσεων, με την εξέλιξη ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων σε μια γκάμα μοντέλων υπό την ονομασία Hongqi S. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που μπορεί να πυροδοτήσει γεωπολιτικές αλλαγές, καθώς είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο επεκτείνεται η εκστρατεία Belt & Road Initiative της Κίνας. Η Ιταλία, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος που έγινε μέλος του νέου «Silk Road» και έχει ήδη λάβει σημαντικές επενδύσεις από την Κίνα. Και με την FAW, την κρατική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας να εμπλέκεται, δεν υπάρχει αμφιβολία από πού προέρχεται η δέσμευση για επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, για τους οπαδούς των νεοεισερχόμενων αυτοκινήτων, η άφιξη μιας νέας σειράς “εξαιρετικά πολυτελών, υψηλής απόδοσης, νέων ενεργειακών σπορ οχημάτων” μπορεί να είναι μόνο καλά νέα. Δεν αποκαλύφθηκαν στοιχεία απόδοσης, αλλά το νέο hypercar πιθανότατα θα επικεντρώσει το σχέδιο της FAW για αυτοκίνητο- τοτέμ, που θα κάνει γνωστή την εταιρεία και στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο τις πωλήσεις 1 εκατομμυρίου –προφανώς, ταπεινότερων- οχημάτων με το σήμα της Hongqi έως το 2030. Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Walter de Silva, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του επιτυχημένα αυτοκίνητα όπως είναι τα Alfa Romeo 156, VW Scirocco, Audi R8 και A5, μεταξύ άλλων, έχει διοριστεί Αντιπρόεδρος Styling and Design για την κοινοπραξία Silk-FAW.

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

Ferrari Breadvan Hommage: Μοναδική και με ρετρό έμπνευση (VIDEO)

Hongqi E111 EV: Από την Κίνα με αγάπη…

Advertisement

Το κινέζικο hypercar των 1.420 ίππων!