Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα μείωση τιμών από την Tesla, έξαλλοι οι ιδιοκτήτες

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα μείωση τιμών από την Tesla, έξαλλοι οι ιδιοκτήτες

ΝΕΑ

Νέα μείωση τιμών από την Tesla, έξαλλοι οι ιδιοκτήτες

ΝΕΑ

Η Tesla, ανακοίνωσε νέα μείωση τιμών για τα μοντέλα της και στην Ελλάδα, γεγονός που δεν αρέσει σε όλους.

Advertisement
Advertisement

Από την αρχή της χρονιάς, η Tesla έχει κάνει τέσσερις φορές μείωση στις τιμές πώλησης των νέων μοντέλων της, κάτι που ισχύει και στη χώρα μας. Η πολιτική του Elon Musk για να κάνει πιο προσιτά τα αυτοκίνητα της εταιρείας του έχει σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις τους παγκοσμίως.

Όπως ανακοινώθηκε, στην Ελλάδα, πλέον η τιμή του Model 3 ξεκινά από τις 41.990 ευρώ και με την κρατική επιδότηση μειώνεται στις 33.990 ευρώ, όταν πριν από λίγο καιρό η βασική τιμή του ήταν 44.990 ευρώ.

Στο Model Y η νέα τιμή είναι 46.990 ευρώ και με την κρατική επιδότηση μειώνεται στς 38.990 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Για το Model S η νέα μειωμένη τιμή ξεκινά από τις 108.990 ευρώ και για το Model X από τις 116.990 ευρώ.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει σχετικά: «Η αποστολή μας στην Tesla είναι να επιταχύνουμε τη μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια. Το πρώτο μας βασικό επιχειρηματικό πλάνο έθεσε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για την επίτευξη αυτής της αποστολής.

Advertisement

»Αρχικά, στοχεύαμε στη δημιουργία προϊόντων υψηλού κόστους και μικρού όγκου πωλήσεων. Τώρα, περνάμε στη φάση των προσιτών προϊόντων μας μαζικού όγκου.

»Σήμερα, κάνουμε το Model 3 πιο προσιτό στην Ελλάδα για να υποστηρίξουμε περαιτέρω τη μαζικοποίηση της ηλεκτροκίνησης. Αυτό το κάνουμε χωρίς να διακυβεύουμε ό,τι κάνει τα αυτοκίνητα της Tesla ξεχωριστά: ένα ολοκληρωμένο πακέτο στάνταρ εξοπλισμού, κορυφαίες προδιαγραφές στην κατηγορία και απεριόριστη πρόσβαση στο οικοσύστημα της Tesla (εφαρμογή Tesla, δίκτυο Supercharger, ενημερώσεις λογισμικού Over-the-air, υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας)».

Advertisement

Η μείωση της τιμής του Model 3 και στη χώρα μας, προφανώς το κάνει πιο προσιτό και πιο ελκυστικό ως αγορά για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Από μία άποψη, αυτό είναι θετικό για την εταιρεία (η οποία θα δει τις πωλήσεις της να αυξάνονται) και για τους υποψήφιους αγοραστές. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά που αφορά στη προστασία των ήδη πελατών.

Advertisement

Οι τελευταίοι δεν αισθάνονται άνετα βλέποντας την τιμή του αυτοκινήτου που παρέλαβαν ακόμα και πριν από λίγες ημέρες να μειώνεται άξαφνα. Για το ίδιο προϊόν πλήρωσαν περισσότερα χρήματα και σαφώς αισθάνονται ότι είναι σαν να τους κορόιδεψαν.

Προτίμησαν την Tesla και τα μοντέλα της επειδή είχε ήδη μια καλή εμπορική εικόνα και επειδή διέθετε αυτοκίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει μια σημαντική φήμη και άυλη αξία.

Ωστόσο, πλέον, είναι πολύ πιθανόν να χαθεί αυτή η εμπιστοσύνη που έχουν ήδη οι πελάτες της στην αμερικανική εταιρεία, καθώς η επιλεγείσα εμπορική πολιτική τής διαδοχικής μείωσης των τιμών των μοντέλων της, απαξιώνει αυτό που έχουν αποκτήσει ήδη.

Μένει να δούμε εάν θα συνεχιστεί αυτή η πρακτική από την Tesla. Πάντως, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες φροντίζουν και προστατεύουν τους πελάτες τους σε αυτόν τον τομέα, είτε στα μοντέλα τους με θερμικό κινητήρα είτε στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Βόμβα» στην Tesla έβαλε Έλληνας μηχανικός
«Πνιγμένο» Tesla πωλείται την επόμενη μέρα 22.000 ευρώ!
Τι σχέση έχει η Tesla με την Lada;