Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έβλεπαν τις ιδιωτικές στιγμές τους μέσα στο Tesla;

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έβλεπαν τις ιδιωτικές στιγμές τους μέσα στο Tesla;

ΝΕΑ

Έβλεπαν τις ιδιωτικές στιγμές τους μέσα στο Tesla;

ΝΕΑ

Ιδιοκτήτης έκανε αγωγή χτες στην Tesla για παραβίαση της ιδιωτικότητας των πελατών…

Advertisement
Advertisement

Η αγωγή στο Δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας κατατέθηκε μετά από δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι ομάδες υπαλλήλων της Tesla μοιράστηκαν ιδιωτικά μέσω ενός εσωτερικού συστήματος μηνυμάτων- αποκαλυπτικά βίντεο και εικόνες που είχαν καταγραφεί από τις κάμερες των αυτοκινήτων των πελατών από το 2019 έως το 2022.

Ο Henry Yeh, είναι κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο και ιδιοκτήτης ενός Tesla Model Y. «Όπως θα ήταν ο καθένας, ο κ. Yeh ήταν σοκαρισμένος από την ιδέα ότι οι κάμερες της Tesla μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση της ιδιωτικότητας της οικογένειάς του, την οποία ο Συνταγματικός Χάρτης της Καλιφόρνια προστατεύει απόλυτα», δήλωσε ο δικηγόρος του Yeh, Jack Fitzgerald, σε ανακοίνωσή του.

«Η Tesla πρέπει να πάρει την ευθύνη για αυτές τις παραβιάσεις και για την παραπλάνηση των πελατών της, αφού με τις πρακτικές της δεν προστάτεψε την  ιδιωτικότητα τους…», δήλωσε ο Fitzgerald.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση από την εταιρεία. Η αγωγή ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Tesla είναι «ιδιαίτερα απάνθρωπη» και «υψηλά προσβλητική».

Το Reuters είχε αποκαλύψει από πηγή έναν πρώην εργαζόμενο της εταιρείας, ότι εργαζόμενοι της Tesla μπορούσαν να δουν επιβάτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ακόμα και να έχουν πολύ ιδιαίτερες και ιδιωτικές στιγμές μέσα στο αυτοκίνητό τους…

Tesla πάρτι με… αγωγές

Θυμίζουμε πως πρόσφατα κατατέθηκε ακόμα μία αγωγή στην Καλιφόρνια, από ιδιοκτήτρια ενός Tesla Model S. Στην αγωγή αυτή, ο ιδιοκτήτης κατηγορεί την εταιρία ότι χρεώνει υπερβολικές τιμές για τα ανταλλακτικά.  Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla από παραδοσιακούς κατασκευαστές έχουν την επιλογή να κάνουν σέρβις του αυτοκινήτου τους σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Κάτι που για τους ιδιοκτήτες της Tesla είναι αδύνατο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κρατάει κρυφό η Tesla;
H Tesla πάει Τουρκία!
Πάει και στη Θεσσαλονίκη η Tesla