Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε πόσο χρόνο χακάρεται ένα Tesla Model 3;

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε πόσο χρόνο χακάρεται ένα Tesla Model 3;

ΝΕΑ

Σε πόσο χρόνο χακάρεται ένα Tesla Model 3;

ΝΕΑ

Πολλά ακούγονται για το γεγονός ότι τα μοντέλα της Tesla αποτελούν θύματα των χάκερς. Τελικά, είναι αλήθεια…

Advertisement
Advertisement

Κατά καιρούς, την επικαιρότητα απασχολούν περιπτώσεις όπου «πειρατές του διαδικτύου» παρακάμπτουν το τείχος προστασίας των Tesla και αναλαμβάνουν τον χειρισμό συστημάτων του από μακριά. Επίσης, έχουν γίνει γνωστά συμβάντα στα οποία κάποιος από αυτούς έχει αναλάβει και τον έλεγχο του οχήματος εξ αποστάσεως.

Αυτή τη φορά, η προσπάθεια να χακάρουν ένα μοντέλο της έγινε θέμα τού τριήμερου διαγωνισμού με την ονομασία «Pwn2Own» ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο. Σε αυτόν συμμετείχε ίδια η Tesla δίνοντας στους συμμετέχοντες δύο αυτοκίνητά της, ένα Model 3 και ένα Model S για να βρουν τις αδυναμίες στα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων της.

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να χακάρουν το αυτοκίνητο στον συντομότερο δυνατόν χρόνο. Οι συμμετέχοντες συναγωνίστηκαν και νικήτρια ήταν η γαλλική ομάδα «Synacktiv» η οποία κατάφερε να πραγματοποιήσει τη λεγόμενη επίθεση «TOCTTOU» («Time Of Check To Time Of Use») σε λιγότερο από δύο λεπτά της ώρας!

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, τα μέλη τής ομάδας κατάφεραν να παρακάμψουν την ασφάλεια στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας «Tesla Gateway» και να αποκτήσουν τη δυνατότητα να μπορούν να ανοίγουν το καπό ή τις πόρτες του οχήματος.

Το γεγονός ότι το καταφέραν στον συντομότερο χρόνο τους είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν το σχετικό βραβείο των 100.000 δολαρίων αλλά και το ίδιο το Model 3 το οποίο έδινε ως έπαθλο η εταιρεία στον νικητή.

Advertisement

Τη δεύτερη ημέρα τού συγκεκριμένου διαγωνισμού η γαλλική ομάδα κατάφερε κάτι πιο δύσκολο. Να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα ενημερωδιασκέδασης του αυτοκινήτου και μέσω αυτού τον έλεγχο και σε άλλα υποσυστήματα που αφορούν στην κίνηση και στην οδήγηση.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Γάλλοι βοήθησαν τους ανθρώπους της Tesla να διαπιστώσουν τις αδυναμίες στα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων της από επίθεση χάκερς και να βελτιώσουν το επίπεδο αυτής.

Advertisement

Όσον αφορά στα μέλη της ομάδας, τόσο από αυτή τη διαδικασία όσο και από τις πρωτιές τους σε άλλες του διαγωνισμού, κατάφεραν να συγκεντρώσουν χρηματικά βραβεία που έφτασαν το συνολικό ποσό των 530.000 δολαρίων. Καθόλου άσχημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla πάει Τουρκία!
Πάει για ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο η Tesla στην Ελλάδα
Τρακάρισμα με ηλεκτρικό: Αξίζει να το επισκευάσεις ή το πετάς;