Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes-AMG GT: Όσα περιμένουμε

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-AMG GT: Όσα περιμένουμε

ΝΕΑ

Νέα Mercedes-AMG GT: Όσα περιμένουμε

ΝΕΑ

Μετά τη λήξη των μεθεόρτιων από το λανσάρισμα της ολοκαίνουριας Mercedes-AMG SL, η εταιρεία από το Affalterbach συγκεντρώνει τις δυνάμεις της γύρω από την εξέλιξη της νέας AMG GT.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη λαμπερή παρουσίαση της ολοκαίνουριας SL, η οποία πλέον ματώνει τη φανέλα της Mercedes-AMG, το τμήμα επιδόσεων της γερμανικής εταιρείας στρέφει την προσοχή του στην εξέλιξη της νέας AMG GT.

Δεδομένου ότι αμφότερα τα μοντέλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα MSA με το «υβριδικό» αλουμινένιο πλαίσιο και ότι η SL κατέφτασε πιο «εξαγριωμένη» από ποτέ, η μάρκα από το Affalterbach καλείται να λύσει ένα γρίφο:

Το πώς θα καταφέρει να προσδώσει ευκρινώς διαφορετική ταυτότητα στα δύο μοντέλα, χωρίς να μπλέκεται το ένα στα πόδια του άλλου. Για αυτό το σκοπό, η νέα AMG GT –προς σεβασμό στην SL- δεν θα διατίθεται σε έκδοση roadster, αλλά αποκλειστικά σε coupe, όπως αποκάλυψαν ο ισχυρός άνδρας της AMG, Philip Schiemer, και ο επικεφαλής τεχνολογικής σχεδίασης της εταιρείας, Jochen Hermann, μιλώντας στο ειδησεογραφικό Μέσο Auto Express.

Advertisement
Advertisement

«Με τη GT, η οποία πλέον φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής της, έχουμε κάποιες νέες ιδέες», πρόσθεσε ο Schiemer, επισημαίνοντας ότι οι οπαδοί της GT «είναι άνθρωποι που λατρεύουν που να καταφεύγουν με το όχημά τους στην πίστα. Παρατηρούμε αυτό κάθε σαββατοκύριακο […] Αυτό είναι το μέρος όπου οι οδηγοί της GT συναντούνται. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των SL δεν ιντριγκάρονται τόσο με τις πίστες, όσο με το να ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα στους δρόμους».

Επιπροσθέτως, διευκρίνισε πως ακόμα και αν τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν κοινά κινητήρια σύνολα και έχουν τις ίδιες προδιαγραφές στα αμαξώματά τους, η AMG GT θα είναι ένα εμφανώς πιο σπορ μοντέλο.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η ολοκαίνουρια SL, έρχεται για πρώτη φορά με τετραδιεύθυνση και τετρακίνηση, σε διάταξη καθισμάτων 2+2 και με μαλακή οροφή.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με βάση τους τον γνωστό V8 των 4.000 κ.εκ. που στην πιο πολιτισμένη SL 55 4Matic+ αποδίδει 476 PS/700 Nm και στην ισχυρότερη SL 63 4Matic+ 585 PS και 800 Nm.

Advertisement

Διευκρινίζεται ότι στις φωτογραφίες απεικονίζεται ότι η τρέχουσα Mercedes-AMG GT Black Series και όχι η επόμενη AMG GT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG SL
Τρέλα για την Mercedes F1 από υποψηφίους μηχανικούς (+video)
Οι ηλεκτρικές Mercedes-Benz του σήμερα!

Advertisement