Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι ηλεκτρικές Mercedes-Benz του σήμερα!

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι ηλεκτρικές Mercedes-Benz του σήμερα!

ΝΕΑ

Οι ηλεκτρικές Mercedes-Benz του σήμερα!

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz εμπλουτίζει συνεχώς την ηλεκτρική της γκάμα με premium μοντέλα, που κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-Benz έχουν ήδη πατήσει επί ελληνικού εδάφους, ενώ κάποια κυκλοφορούν στη χώρα μας. Η γκάμα EQ εμπλουτίζεται συνεχώς με τη γερμανική φίρμα να έχει σκοπό να μηδενίσει την περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον πλανήτη, κατασκευάζοντας αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα διατίθεται η εντυπωσιακή Mercedes EQC, η compact Mercedes EQA, η πολυτελέστατη EQS, καθώς και το ηλεκτρικό MPV EQV. Σύντομα, αναμένονται οι EQE και EQB.

Αναλυτικότερα, η EQC αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της Mercedes-Benz. Μάλιστα άνοιξε τον δρόμο για μία οικογένεια μοντέλων της εν λόγω τεχνολογίας (EQ), αλλάζοντας για τα καλά τα δεδομένα. Η γερμανική εταιρεία πόνταρε και κέρδισε πολλά στο μοντέλο αυτό.

Advertisement
Advertisement

Σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες υπηρεσίες και την αυτονομία 445 – 471 km (NEDC), που προσφέρει, καθιστά την ηλεκτροκίνηση άνετη και ιδανική για καθημερινή χρήση και ικανοποιεί υψηλές προσδοκίες: εκτός από την κορυφαία ασφάλεια και άνεση, ενθουσιάζει με την οδηγική απόλαυση που προσφέρει, χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες στον μπροστινό και τον πίσω άξονα.

Η ΕQA 250 αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα στοχευμένου προϊόντος: τεχνολογικά προηγμένο, ποιοτικό, άνετο, πιστό στον χαρακτήρα των αυτοκίνητων της Mercedes και μάλιστα σε μια πολύ ανταγωνιστική τιμή

Advertisement

Ηλεκτροκινητήρας, μετάδοση σταθερής σχέσης με διαφορικό, σύστημα ψύξης και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου συστεγάζονται σε μια συμπαγή μονάδα στον εμπρός άξονα. Η απόδοση ισχύος φτάνει τα 190 PS, η μέγιστη ροπή τα 38,2 kgm.

eqa-2020-c1000x600

Advertisement

H νέα Mercedes EQS είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια αρθρωτή πλατφόρμα, προοριζόμενη για πολυτελή ηλεκτρικά, την ίδια ώρα που ορίζει νέα στάνταρ στο πεδίο της αεροδυναμικής, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι μόλις 0,20 Cd.

Σε επίπεδο κινητήρων, η EQS προσφέρεται στην πισωκίνητη έκδοση EQS 450+ με έναν ηλεκτροκινητήρα 333 PS/ 568 Nm που επιτρέπει την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,2 δλ. Το «παρών» δίνει και η ισχυρότερη EQS 580 4Matic με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα που συνδυαστικά παράγουν 523 PS / 855 Nm ροπής και συνδράμουν στην ολοκλήρωση του σπριντ «0-100» σε 4,3 δλ.

Advertisement

Αμφότερες εκδόσεις ενσωματώνουν μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 108 kWh για αυτονομία άνω των 770 χλμ. Μεγάλου ατού αποτελεί η διαδικασία φόρτισης, δεδομένου ότι σε ταχυφορτιστή ισχύος 200 kW ο «ανεφοδιασμός» με 300 χλμ. απαιτεί μόλις 15 λεπτά.

Ολόκληρη την ηλεκτρική γκάμα της Mercedes-Benz μπορείτε να τη βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes EQ Power: H ολοκληρωμένη γκάμα των plug-in hybrid
Πόσο κοστίζουν οι νέες, diesel Mercedes GLE 300d στην Ελλάδα;
Mercedes-Benz: Τα πλεονεκτήματα να οδηγείτε… ηλεκτρικά & Plug-in Hybrid