ΝΕΑ

Τι αλλάζει στο Model 3 της Tesla;

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι αλλάζει στο Model 3 της Tesla;

ΝΕΑ

Τι αλλάζει στο Model 3 της Tesla;

ΝΕΑ

Καθυστερημένη σε όλα της, η Tesla συνεχίζει την εξέλιξη του ανανεωμένου Model 3. To οποίο αναμένεται κάποια στιγμή σύντομα. Ή και λίγο αργότερα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Tesla να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην ηλεκτροκίνηση και τα αυτοκίνητά της να πουλάνε σαν τρελά, όμως όταν πρόκειται για παρουσιάσεις νέων μοντέλων, οι καθυστερήσεις είναι το μόνιμο μοτίβο λειτουργίας της εταιρίας.

Για παράδειγμα το Model 3 ακούγεται εδώ και καιρό ότι ετοιμάζεται να δεχθεί ένα facelift, με την εταιρία να δουλεύει το πρόγραμμα κάτω από την κωδική ονομασία “Project Highland”. Και όπως συνήθως, οι φήμες δίνουν και παίρνουν, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι χειροπιαστό ή ένα χρονοδιάγραμμα επίσημου λανσαρίσματος.

Από τις φήμες τελευταίας εσοδείας καταλαβαίνουμε ότι θα είναι μία σχετικά μεγάλης έκτασης ανανέωση. Και μάλλον θα είναι η πρώτη τόσο ουσιαστική αναβάθμιση μοντέλου της Tesla από την ίδρυση της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι θα υπήρχαν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στον εξωτερικό σχεδιασμό. Ωστόσο, οι πρόσφατες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι οι αναβαθμίσεις του εσωτερικού και του λογισμικού θα είναι ακόμη πιο σημαντικές.

Οι διαρροές επιβεβαιώνουν ορισμένες λεπτομέρειες, όπως μια νέα σχεδίαση του μπροστινού τμήματος και την προσθήκη μιας κάμερας στον προφυλακτήρα που δεν υπήρχε προηγουμένως.

Advertisement

Επιπλέον, εικάζεται ότι το ανανεωμένο Model 3 θα εισάγει την τεχνολογία steer-by-wire, επιτρέποντας στους οδηγούς να έχουν την επιλογή τόσο σε ένα παραδοσιακό τιμόνι όσο και σε ένα που θα μεταδίδει με ηλεκτρονικό τρόπο τις εντολές στους τροχούς.

Παράλληλα, υπάρχουν φήμες ότι στο εσωτερικό θα δοθεί έμφαση στην ενσωμάτωση ανακυκλωμένων υλικών.

Advertisement

Η ανανεωμένη έκδοση του Model 3 θα ενσωματώνει επίσης το τελευταίο πακέτο ημιαυτόνομης οδήγησης της Tesla, γνωστό ως Hardware4. Αυτό το προηγμένο σύστημα μπορεί να περάσει ακόμη και σε ορισμένες από τις προηγούμενες εκδόσεις του Model 3 πριν από την ανανέωση.

Επιπλέον, οι αναφορές δείχνουν ότι το εσωτερικό θα διαθέτει πλήρη φωτισμό περιβάλλοντος RGB, συνοδευόμενο από νέα φώτα Matrix LED στο εξωτερικό.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της παρουσίασης του ανανεωμένου μοντέλου δεν έχει ξεκαθαριστεί. Οι πηγές πίσω από τις φήμες υποστηρίζουν ότι η έκδοση παραγωγής του ανανεωμένου Model 3 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει οποτεδήποτε μεταξύ του Ιουλίου και του πρώτου τριμήνου του 2024.

Advertisement

Αν και αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι αρκετά μεγάλο, είναι κάτι που όπως είπαμε συνηθίζεται στην Tesla. Όσο για την τιμή του, οι φήμες θέλουν να παραμένει παρόμοια με την σημερινή έκδοση.

Πάντως είναι η πρώτη φορά που η Tesla θα κάνει μία τόσο μεγάλη ανανέωση, καθώς η συνήθης πρακτική της είναι να βελτιώνει τα αυτοκίνητά της με διαρκείς μικρές αλλαγές. Φαίνεται ότι η εταιρία του Μασκ παίρνει μαθήματα από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, και ίσως να αλλάξει λίγο την τακτική της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συμβαίνει με την παραγωγή του Tesla Model 3; (+video)
To Tesla Model 3 και ο… τάρανδος (+video)
Αυτό είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο παγκοσμίως!