Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Να μια καλή και φτηνή ιδέα για μεγαλύτερη ασφάλεια

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Να μια καλή και φτηνή ιδέα για μεγαλύτερη ασφάλεια

ΝΕΑ

Να μια καλή και φτηνή ιδέα για μεγαλύτερη ασφάλεια

ΝΕΑ

Η διαγράμμιση που φωσφορίζει είναι μια πρακτική που ξεκίνησε πιλοτικά να εφαρμόζεται στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αυστραλίας και ήδη υπάρχουν πολύ θετικά δεδομένα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Advertisement
Advertisement

Όταν σκοτεινιάζει, η χρωματική επίστρωση εκπέμπει όλο το φως που έχει απορροφήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτές οι γραμμές σε αυτοκινητόδρομο της Αυστραλίας που λάμπουν στο σκοτάδι, καλύπτουν ένα τμήμα μήκους λίγο παραπάνω από ένα χιλιόμετρο και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αυστραλιανή εταιρεία Tarmac Linemarking, σε συνεργασία με την OmniGrip και τη Vic Roads (μια και το project αφορά στην περιοχή της Βικτώριας), ολοκλήρωσε μια δοκιμαστική εφαρμογή της νέας αυτής τεχνολογίας στην οδική διαγράμμιση.

Advertisement
Advertisement

Οι ιθύνοντες της εταιρείας που ασχολήθηκε με το έργο, κάνουν λόγο για ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και προσέλκυση υψηλού ενδιαφέροντος από τις τοπικές αρχές πολλών περιοχών για την επέκταση της εφαρμογής αυτής και σε άλλα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία στα χρώματα των διαγραμμίσεων, επιτρέπει την εφδαρμογή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Οι σκοτεινοί χώροι στάθμευσης θα αλλάξουν τελείως εικόνα, ενώ μια σειρά από άλλες εφαρμογές μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, καθώς και να γίνει πιο εύκολος ο περιορισμός του κόστους για το φωτισμό σε πολλές περιπτώσεις. Ήδη οι εντυπώσεις από τους χρήστες του δρόμου πάντως, είναι ιδιαίτερα θετικές και θεωρείται δεδομένη η επέκταση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται και σπορ κουπέ Smart
Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν σε όλη την Ευρώπη με τα αυτόνομα ρομπότ
Jaguar Land Rover: Αύξηση πωλήσεων και εκκρεμών παραγγελιών

Advertisement