Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και σπορ κουπέ Smart

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται και σπορ κουπέ Smart

ΝΕΑ

Έρχεται και σπορ κουπέ Smart

ΝΕΑ

Μετά το Smart #1, έρχεται το Smart #3, με στοιχεία κουπέ και πιο σπορ διάθεση. Όσο για το Smart #2 μένει ακόμα ερωτηματικό.

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι τρέχουν με χίλια προς την ηλεκτροκίνηση, σε τέτοιο βαθμό που φθάνουν να “πηδάνε” νούμερα στην εξέλιξη των μοντέλων τους. Έτσι μετά το Smart #1 που ήδη κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά, κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από το Smart #3, ενώ αναμένονται οι πληροφορίες και τα σχέδια για το Smart #2.

Ως προς το Smart #3 που όπως φαίνεται έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της εξέλιξής του, θα είναι μία έκδοση κουπέ του Smart #1, όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (ΜΙΙΤ) της Κίνας.

Το μοντέλο αυτό είναι μια τυπική περίπτωση εξέλιξης αυτής της κατηγορίας, με την όλη σχεδιαστική διαφοροποίηση να εντοπίζεται στο πίσω μέρος με την μεγαλύτερη κλίση της οροφής να δημιουργεί μία πιο σπορτίφ διάσταση.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη καμπύλη της οροφής εκτείνεται μέχρι το πίσω μέρος δημιουργώντας χώρο πίσω από τις πίσω πόρτες για ένα επιπλέον παράθυρο, που συνδέεται οπτικά με το πλαϊνό πίσω παράθυρο. Υπάρχει επίσης και μία τεράστια ηλιοροφή.

Το εμπρός μέρος είναι φυσιολογικά όμοιο με το Smart #1, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από το ΜΙΙΤ θα είναι μακρύτερο, φθάνοντας τα 4,40 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο θα είναι στα 2,785 μέτρα.

Advertisement

Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μία με έναν ηλεκτροκινητήρα και ισχύ 200 kW και μία με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με 115 kW ο εμπρός και 200 kW ο πίσω. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ώρα, ενώ το βάρος του είναι 1.740 κιλά για την δικίνητη έκδοση και 1.890 κιλά για την τετρακίνητη.

Advertisement

Στο εσωτερικό δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στην σχεδίαση, πέρα από μικρές διαφοροποιήσεις σε επιμέρους σημεία, όπως για παράδειγμα στους αεραγωγούς. Θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση έκδοση Brabus με σπορ πινελιές στο αμάξωμα και το σαλόνι.

Το αναμενόμενο Smart #3 αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κίνα στο προσεχές διάστημα ενώ στην Ευρώπη αναμένεται προς τα τέλη του 2023.

Όσο για το “χαμένο” Brabus #2, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άμεσο διάδοχο του κλασικού Smart ForTwo το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά προς τα τέλη του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο και ακόμα πιο μεγάλο smart #3
H Brabus… τουμπανιάζει το Smart #1
Επίσημο: Αυτό είναι το Smart #1 Brabus με 430+ άλογα!