Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mullen Five RS, το SUV των 1.014 ίππων (+video)

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mullen Five RS, το SUV των 1.014 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Mullen Five RS, το SUV των 1.014 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να ασχολούνται ενεργότερα με την ηλεκτροκίνηση και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και μικρότερες εταιρείες, όπως η Mullen Automotive.

Advertisement
Advertisement

Η Mullen Automotive ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια με σκοπό να ασχοληθεί με την ηλεκτροκίνηση. Τότε, τα στελέχη της είχαν αρχίσει να εξελίσσουν τα δικά τους αυτοκίνητα σε συνεργασία με κινεζικές εταιρείες.

Το πιο πρόσφατο δημιούργημά τους είναι το πρωτότυπο Five RS, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV όχημα το οποίο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Τεχνολογίας CES. Έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.014 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 1.151 Nm.

Advertisement
Advertisement

Η απόδοσή τους κάνει το βάρους 2.296 κιλών αυτοκίνητο να επιταχύνεται από τα 0-97 χλμ./ώρα (σημ.: 0-60 μίλια/ώρα) σε λιγότερο από 2,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 322 χλμ./ώρα.

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, στο σύστημα παραμετροποίησης απόδοσης της ροπής στους τροχούς έχει προστεθεί και το πρόγραμμα που ονομάζεται «ultra performance race track» το οποίο προορίζεται κατά την οδήγηση σε πίστα.

Advertisement

Όταν το επιλέξει ο οδηγός, τότε το σύστημα βελτιστοποιεί την απόδοση, τα δεδομένα της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας, την απόκριση το πάτημα του δεξιού πεντάλ και τη θερμοκρασιακή διαχείριση των μπαταριών. Επίσης, σκληραίνει την αίσθηση των αμορτισέρ και κάνει πιο σφιχτή αυτή του τιμονιού για να δίνει πιο σπορ χαρακτήρα στον οδηγό.

Advertisement

Το Five RS έχει βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει Mullen Automotive αρχιτεκτονικής 800 Volt και διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh.

Το αυτοκίνητο διαθέτει κιβώτιο δύο σχέσεων για τη μετάδοση της ροπής στους τροχούς (κατά την πρακτική των Audi e-tron GT και Porsche Taycan) και μέγιστη αυτονομία του φτάνει τα 480 χλμ., όπως ανακοινώνει η εταιρεία.

Έχει αεροδυναμικά σχεδιασμένο αμάξωμα το οποίο είναι εντυπωσιακό για να τονίζει τον χαρακτήρα του χωρίς να είναι υπερβολικό. Εμπρός, διακρίνεται για τον προφυλακτήρα του και πίσω για τα φώτα του και την αεροτομή του που είναι τοποθετημένη στην άκρη της οροφής.

Advertisement

Οι διαστάσεις του είναι 4.902 χλστμ. σε μήκος, 2.032 χλστμ. σε πλάτος και 1.626 χλστμ. σε ύψος, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.946 χλστμ. Όπως ανακοίνωσε η Mullen Automotive η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2025 και οι πωλήσεις του εντός του 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα βήμα πριν την παραγωγή το ηλεκτρικό των Sony και Honda (+ video)
Σύντομα θα δούμε και Corvette SUV
Σε video clip το αυτοκίνητο της Sony (+video)