Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche Taycan ανανεώνεται. Τι αλλάζει;

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Porsche Taycan ανανεώνεται. Τι αλλάζει;

ΝΕΑ

H Porsche Taycan ανανεώνεται. Τι αλλάζει;

ΝΕΑ

Περίπου τέσσερα χρόνια πριν την έλευση της 2ης γενιάς, το ηλεκτρικό GT υποβάλλεται σε facelift.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche Taycan κυκλοφορεί στην αγορά από το 2020, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και τα… χρονόμετρα στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring.

Αναμένεται ότι το 2027, με την έναρξη της δεύτερης γενιάς μοντέλων, το ηλεκτρικό GT θα κάνει τη μεγάλη μετάβαση από την τρέχουσα πλατφόρμα J1, στη νέα Scalable Systems Platform (SSP) της VW, η οποία θα τροποποιηθεί σε «Sport» για τις απαιτήσεις της Porsche και της Rimac.

Στα μισά του δρόμου, η Taycan υποβάλλεται σε ένα σημαντικό facelift το 2023. Τα πρώτα πρωτότυπα με τη μορφή των Taycan και Taycan Sport Turismo έχουν εντοπιστεί, κατά τη διάρκεια δοκιμών στη Σκανδιναβία.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που μπορεί να προκύψει, ως βασικό συμπέρασμα, από τα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα, είναι η γενναία αναθεώρηση του εμπρόσθιο τμήματος, με νέα μάσκα και νέους προβολείς. Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η «κατασκοπεία» του γερμανικού ειδικού Τύπου, έχει ήδη εντοπίσει την κορυφαία Taycan, με 1.000 ίππους!

Από εκεί πέρα, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά η «παλέτα» των εκδόσεων της ηλεκτρικής Porsche. Οι μπαταρίες παραμένουν με χωρητικότητα 79,2 και 93,4 kW. Mε πολύ λεπτομέρεια και βελτιωμένη ψύξη, η Porsche βελτιστοποιεί τη συνολική απόδοση των μπαταριών για μεγαλύτερη αυτονομία και οι ηλεκτροκινητήρες θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένοι με λίγη περισσότερη ισχύ. Παραμένει στα αμαξώματα Taycan, Taycan Sport Turismo και Cross Turismo με τον γνωστό εξοπλισμό όπως Taycan 4, Taycan 4S, GTS, Turbo και Turbo S.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Gunther Werks αποκάλυψε μια σπέσιαλ 911!
Ποια είναι η νέα πατέντα της Porsche;
H Edit βρήκε το ελιξίριο της νεότητας για την Porsche 911/997