Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύντομα θα δούμε και Corvette SUV

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύντομα θα δούμε και Corvette SUV

ΝΕΑ

Σύντομα θα δούμε και Corvette SUV

ΝΕΑ

Άλλο ένα μυθικό όνομα της αυτοκίνησης θα αποκτήσει SUV υπόσταση στο μέλλον, καθώς η Corvette πρόκειται ως ξεχωριστό brand να προσφέρει και μια τέτοια επιλογή.

Advertisement
Advertisement

Η SUV εκδοχή της Corvette, φέρεται να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Camaro και η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με turbo τετρακύλινδρο κινητήρα.

Προφανώς επηρεασμένη από την επιτυχία της Mustang, η General Motors θέλει να εκμεταλλευτεί και αυτή το θρυλικό όνομα που έχει στο portfolio των εταιρειών της και προωθεί το όνομα της Corvette. Η Corvette που να θυμίσουμε δεν είναι πια το όνομα του μοντέλου αλλά έχει γίνει αυτόνομη μάρκα, που όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει μια ένα SUV μοντέλο.

Προφανώς και θα εκμεταλλεύεται πολλά από τα στοιχεία που κάνουν τόσο δημοφιλή την Corvette σαν μοντέλο αλλά από εκεί και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το project να παίρνει «σάρκα και οστά» για να το κρίνουμε. Οι φήμες που ακολουθούν την πρόθεση της GM να δημιουργήσει γκάμα μοντέλων Corvette, κάνουν λόγο και για την ύπαρξη σε δεύτερο χρόνο ενός sedan.

Advertisement
Advertisement

Τόσο η SUV πρόταση, όσο και η sedan, φημολογείται πως θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα BEV Prime και θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την Camaro. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν το SUV της Corvette, στην κορυφαία του εκδοχή να εφοδιάζεται με κινητήρα V8 που σημαίνει πως οι επιδόσεις θα είναι πολύ ψηλά στη λίστα με τα προτερήματα του μοντέλου.

Η αποκάλυψη του SUV μοντέλου της Corvette αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στο έτος. Στις αγορές όμως, το μοντέλο θα φτάσει πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και προς τα τέλη του έτους θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους πελάτες. Μια πολύ μικρή ιδέα για το αυτοκίνητο, παίρνουμε από το background των φωτογραφιών που έχουμε από την ομιλία του Michael Simcoe (αντιπρόεδρος στο τμήμα σχεδιασμού των μοντέλων της GM) στη CES του 2021 (σε κύκλο).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Passat φεύγει, το VW ID. 7 έρχεται
Νέα μείωση τιμών από την Tesla!
Έξοδος Πάσχα: Τι να προσέξουμε για ασφάλεια και άνεση

Advertisement