Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dodge Challenger Black Ghost: Η προτελευταία των ειδικών εκδόσεων

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dodge Challenger Black Ghost: Η προτελευταία των ειδικών εκδόσεων

ΝΕΑ

Dodge Challenger Black Ghost: Η προτελευταία των ειδικών εκδόσεων

ΝΕΑ

Η Dodge ανακοίνωσε το προτελευταίο όχημα ειδικής έκδοσης και είναι εντυπωσιακό. Το Dodge Challenger Black Ghost των 818 ίππων θα περιοριστεί σε μόλις 300 κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

Βασισμένο στο Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody, είναι κάτι παραπάνω από muscle car.

Εμπνευσμένο από ένα Dodge Challenger RT SE του 1970 που ανήκε στον Godfrey Quails, το αυτοκίνητο ήταν ένας θρύλος στους αυτοσχέδιους αγώνες (κόντρες) στη λεωφόρο Woodward τη δεκαετία του ’70. Το μοντέλο του ’70 είχε ένα 426 Hemi V8 και ήταν διάσημο για την ικανότητά του να κερδίζει όσους το… προκαλούσαν.

Το αυτοκίνητο απόκτησε γρήγορα φήμη στη… νυχτερινή ζωή του Ντιτρόιτ, αφού εξαφανιζόταν μέσα στη νύχτα αμέσως μετά τον παράνομο αγώνα. Ο ιδιοκτήτης του, Godfrey Quails, ήταν ένας αστυνομικός του Ντιτρόιτ, που (όπως καταλαβαίνετε) έπρεπε να κρατήσει αυστηρά μυστική την καριέρα του στις… κόντρες, κάτι που βοήθησε ώστε το αυτοκίνητο να κερδίσει το παρατσούκλι του ως «Μαύρο Φάντασμα».

Advertisement
Advertisement

Ήταν τέτοιος ο θρύλος του αυτοκινήτου που κέρδισε μια θέση στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Οχημάτων το 2020. Το Challenger του 1970 αυτοκίνητο παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Quails μέχρι σήμερα. «Υπάρχουν τόσα πολλά μυθικά αυτοκίνητα στην ιστορία της μάρκας Dodge , ήταν δύσκολο να επιλέξουμε τα επτά οχήματα στα οποία θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής με τη σειρά Last Call μας, αλλά το Black Ghost δεν μπορούσε να λείπει», ​​δήλωσε ο Tim Kuniskis, επικεφαλής της μάρκας Dodge.

Για να τιμήσει τον θρύλο, το Dodge Challenger Black Ghost του 2023, αποκτά επένδυση οροφής «gator skin» που ταιριάζει με την οροφή βινυλίου από δέρμα “αλιγάτορα” του αρχικού. Διαθέτει επίσης λευκά γραφικά στο πίσω φτερό και logo μάσκας Challenger.

Advertisement

Αυτή είναι η έκτη από τις επτά ειδικές εκδόσεις Last Call Dodge, μετά τις Dodge Challenger Shakedown, Charger Super Bee, Challenger, Charger Scat Pack Swinger και το Dodge Charger King Daytona ως αποχαιρετιστήρια μοντέλα. Θα πρέπει τώρα να περιμένουμε πάνω από ένα μήνα πριν μάθουμε ποια είναι η τελευταία ειδική έκδοση Last Call, επειδή αυτή θα παρουσιαστεί στην έκθεση SEMA 2022, η οποία θα γίνει από 1-4 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος φημισμένος κινητήρας οδεύει προς κατάργηση;
Tο Chrysler Airflow μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά EV της Stellantis
Αυτό είναι το πιο cool αγροτικό