Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μόνο ηλεκτρικά από το 2035 στην Ιαπωνία

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο ηλεκτρικά από το 2035 στην Ιαπωνία

Mobility

Μόνο ηλεκτρικά από το 2035 στην Ιαπωνία

Mobility

Η Ιαπωνία θέλει να εξαλείψει τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε περίπου 15 χρόνια από τώρα, καθώς μέσα στους στόχους του κράτους είναι η πλήρης απαλλαγή από τον άνθρακα έως το 2050.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Yoshihide Suga πριν λίγες μέρες, ο οποίος κάλεσε και τις εταιρείες αυτοκινήτου να απαλλαγούν από τον άνθρακα.

Μάλιστα βάζοντας τα μέσα της δεκαετίας του 2030 ως χρονικό όριο, η Ιαπωνία θέλει να ενισχύσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υδρογόνο. Μιλώντας για την πρόθεση της Ιαπωνίας για επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε 30 χρόνια, ο Suga είπε ότι οι πράσινες επενδύσεις δεν χρειάζεται να είναι επιβάρυνση και ανασταλτικός παράγοντας για την ευημερία των επιχειρήσεων αλλά είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη. Σε μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, σημειώνεται πως η στρατηγική της Ιαπωνίας βασίζεται σε ένα «χάρτη πορείας» για την επίτευξη των στόχων μέσω διαφόρων τομέων της παραγωγής και των καταναλωτικών αγαθών, προβλέποντας μάλιστα και αύξηση της ζήτησης στην ηλεκτρική ενέργεια κατά 30-50%.

Advertisement
Advertisement

Βάσει του σχεδίου επίσης, δύο από τα ζητούμενα είναι ο τριπλασιασμός της εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από την Ιαπωνία, καθώς επίσης και η αύξηση της εκμετάλλευσης της πυρηνικής ενέργειας. Φυσικά η κίνηση αυτή της Ιαπωνίας για την εξάλειψη των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ορισμένους στο συγκεκριμένο κλάδο όπως ήταν φυσικό. Ο πρόεδρος της Toyota για παράδειγμα, Akio Toyoda, πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε για την αυξανόμενη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα και εξέφρασε ανησυχίες για τους πολιτικούς που πιέζουν πολύ σκληρά να απαγορεύσουν τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ηλεκτρική AC Cobra με 185.000 ευρώ

Η Jaguar ετοιμάζει τη νέα J-Pace

Advertisement

H VW κάνει δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης

 

 

Advertisement