Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρική AC Cobra με 185.000€

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική AC Cobra με 185.000€

Mobility

Ηλεκτρική AC Cobra με 185.000€

Mobility

Έχει βαριά κληρονομιά, ξεχωριστό στυλ, εξαιρετική απόδοση και επιδόσεις, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Την ηλεκτρική AC Cobra θα ήθελαν πολλοί να βάλουν στο γκαράζ τους στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η AC εισήγαγε μια μονάδα ισχύος για τη νέα εποχή στο κλασικό μοντέλο της, χάρη στις υπηρεσίες του νέου τεχνικού συνεργάτη της, της Derby Falcon Electric.

«Είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας σκληρού πυρήνα με την αποστολή να κάνουμε τα ηλεκτρικά οχήματα συναρπαστικά. Το πάθος και το συναίσθημα μας οδηγούν, η ηλεκτρική ενέργεια και η καινοτομία οδηγούν τα οχήματά μας» λέει το δελτίο τύπου της Derby Falcon Electric. Από το δελτίο τύπου, αξίζει να κρατήσουμε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως είναι η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα που φτάνει τους 625 ίππους, με μέγιστη τιμή της ροπής τα… 102,0 kgm. Η μπαταρία είναι 54 kWh και το μικρό μοντέλο που ζυγίζει κάτω από 1.190 κιλά, φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Επίσης, η αυτονομία του με μια φόρτιση είναι 322 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εικόνα. Ο Alan Lubinsky, ο άνθρωπος του οποίου το όραμα έχει συντηρήσει την AC Cars για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, είπε σχετικά: «Η συγκράτηση του βάρους αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Το χαμηλότερο συνολικό βάρος μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, επιτρέποντας στις μπαταρίες να προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία και τη δυνατότητα οδήγησης του αυτοκινήτου στα παραδοσιακά υψηλά πρότυπα της AC, για ταχύτητα και επιτάχυνση, που έχει επιτύχει η μάρκα εδώ και πολλά χρόνια». Πληροφορίες μπορεί να πάρει κανείς στον ιστότοπο της AC Cars, όπου οι αποφασισμένοι μπορούν να κάνουν και την παραγγελία τους, με την πρώτη παράδοση αυτοκινήτου στους πελάτες να υπολογίζεται για το καλοκαίρι του 2021. Η λιανική τιμή πώλησης για το AC Cobra Series 4 θα εκκινεί από τις 185.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Tι υπάρχει κάτω από το αμάξωμα αυτής της AC Cobra;

Ηλεκτρική επιστροφή για την AC Cobra Le Mans Racer

Advertisement